NLCSA.nl
Image default
Aanbiedingen

Reclame en bedrijfsfotografie

Veelzijdig maar niet gemiddeld!

StudioVHF tussen Zwolle en Raalte is een bijzonder veelzijdige fotostudio. De studio is gespecialiseerd in reclamefotografie, productfotografie, bedrijfsfotografie en interieurfotografie en verzogt tevens redactionele fotografie voor diverse uitgaven. Alle verschillende disciplines profiteren van de opgebouwde ervaring uit de andere discipline.

Redactionele fotografie

Zo fotografeerde de fotograaf van StudioVHF onlangs een een onderdeel van een bos op landgoed Den Alerdinck bij Zwolle en paste daar een techniek toe die hij veelvuldig gebruikt bij Interieurfotografie. De contrasten tussen de toppen van de bomen die al weer jong blad lieten zien en de schaduwen onder de bomen en het waster waren erg groot. Een gemiddelde belichting zou een saaie foto opgeleverd hebben en zou kleurnuance missen. Hiervoor heeft de fotograaf een digitale contrastbeheersingstechniek toegepast, ook wel ‘Dynamic Range Increase’ genoemd. Hier worden meerdere opnames met verschillende belichtingen over elkaar heengelegd en samengesteld tot 1 foto. Dit zorgde voor bijzonder verfijnde verzadiging van kleuren, zowel onder in het beeld als bij de boomtoppen. Ook is deze foto gemaakt met een tilt en shift lens, aangeschaft voor interieurfotografie. Hoewel het hier nagenoeg windstil was zorgde beweging van wat bladeren toch voor wat onzuiverheid en dat moest achteraf gecorrigeerd worden. Een duidelijk voorbeeld van de werkwijze van een multidisciplinair fotograaf.

Reclame- en bedrijfsfotografie

Bij reclamefotografie is de fotograaf het verlengstuk van de art-director en vult het concept verder aan alvorens het tot uitvoering gebracht wordt. De foto speelt een centrale rol in het bereiken van de communicatiedoelstelling en de setting wordt zorgvuldig ge-ensceneerd. Lokaties, modellen, kleding, haar, visagie en accesoires worden zorgvuldig op elkaar afgestemd. StudioVHF heeft een uitgebreid netwerk van specialisten die hiermee kunnen helpen.

Bij bedrijfsfotografie kan het gaan om een profielfoto van een ZZP-er of foto’s van pand, interieur, productieproces of logistiek. Ook productfotografie komt om de hoek kijken als eenmaal besloten is de foto’s te updaten. Met name voor het Midden- en kleinbedrijf is het dan handig dat er maar met 1 fotostudio gewerkt hoeft te worden.