NLCSA.nl
Image default
Beauty en verzorging

De waterval vlecht, zo maak je ´em!

Wil je graag weten hoe je een waterval vlecht kunt maken? In dit artikel leggen we eenvoudig uit hoe je een waterval vlecht maakt.

De waterval vlecht is een variatie op de Franse vlecht en ziet er erg elegant en sierlijk uit. De naam zegt het al, de vlecht lijkt op een waterval. In eerste instantie lijkt de waterval vlecht moeilijk om te maken maar het tegendeel is waar. Wanneer je de Franse vlecht onder de knie hebt, is de waterval vlecht makkelijk te leren. Het lastigste gedeelte van de waterval vlecht is dat je de juiste pluk op het juiste moment laat vallen. Wanneer je een paar keer geoefend hebt zul je zien dat de waterval vlecht helemaal niet zo moeilijk is. Hieronder lees je stap voor stap hoe je een waterval vlecht kunt maken, succes!

Stap 1. Wanneer je begint met de waterval vlecht moet je het haar goed doorkammen totdat er geen klitten en knopen meer in zitten.

Stap 2. Pak een pluk haar en verdeel deze in 3 gelijke plukken. De bovenste pluk gebruik je niet voor het vlechten maar wordt de pluk die je gaat laten vallen voor het waterval effect.

Stap 3. Begin met het vlechten zoals bij de Franse vlecht en laat de bovenste pluk haar naar beneden vallen.

Stap 4. Daarna pak je de pluk haar aan de bovenkant van het hoofd en een nieuwe pluk erbij en laat je deze weer naar beneden hangen.

Stap 5. Dit blijf je herhalen totdat je aan het einde van de vlecht bent. Je kunt eventueel eindigen met de Franse vlecht. Daarna doe je er een elastiekje omheen en is de waterval vlecht klaar.

Wanneer je de waterval vlecht een paar keer hebt gemaakt zul je zien dat het steeds makkelijker wordt. Wanneer je de basis goed onder de knie hebt kun je gaan experimenteren met de waterval vlecht. Zo kun je proberen de waterval vlecht schuin te vlechten of een dubbele waterval vlecht naast elkaar vlechten. Ook kun je de vlecht aankleden met leuke accessoires zoals bloemetjes.

http://vlechten.net/