NLCSA.nl
Image default
Bedrijven

Salarisadministratie uit handen geven

Het is elke maand weer een hele klus voor zelfstandige ondernemers om alle salarissen op orde te krijgen en door te voeren in het systeem. Het kost erg veel tijd en moeite en vaak vinden ondernemers het ook helemaal niet leuk. Gelukkig voor dit soort ondernemers zijn er bedrijven die dit vervelende werk uit handen nemen. Dit zijn gespecialiseerde bedrijven op het gebied van online salarisadministratie. Ten eerste weet je zeker dat alle gegevens goed worden doorgevoerd en dat er geen fouten worden gemaakt. Het is namelijk erg vervelend voor werknemer en werkgever als er een fout zit in de salarisadministratie. De administratie zal een stuk overzichtelijker zijn en kan op ieder gewenst moment bekijken worden door zowel werkgever als werknemer. Online kunnen werkgevers en werknemers inzicht hebben in de administratie, denk hier bij aan loonstroken etc. Met een paar klikken op je muis kan je alle administratie bekijken.

Grotere bedrijven zijn nog meer tijd kwijt aan het in orde krijgen van de administratie. Over het algemeen is hiervoor een HR afdeling en met behulp van een HR salarisservice is dit prima te overzien. Het is daarom als ondernemer verstandig eens uit te zoeken wat voor pakketten er worden aangeboden op het gebied van salarisadministratie door dit soort gespecialiseerde bedrijven. Sommige branches hebben namelijk te maken met een lastig cao.

Cao’s die regelmatig terugkomen bij de administratie zijn bijvoorbeeld de bouw cao. Het is een cao dat constant wordt aangepast en goed in de gaten moet worden gehouden. Je bedrijf moet daarom een programma hebben wat constant mee gaat met deze veranderingen in de cao’s. Het kost een hoop tijd voor ondernemers, terwijl er eigenlijk geen tijd voor is. Met het uit handen geven van je administratie is dit probleem opgelost en heb je er geen omkijken meer aan.

http://www.cbbs.nl