NLCSA.nl
Image default
Dieren

Apace helpt dieren in nood

Overal ter wereld lijden dieren pijn, sommige worden ingezet in een circus, een ander beest wordt neergezet in een dierentuin, op weer een ander beest wordt gejaagd. Door middel van nieuwe netwerken wil Apace dieren, die niet in hun eigen omgeving leven, weer een kans geven. Een kans om te leven in hun ‘eigen’ natuur en hun eigen voer krijgen. Zo kun je denken aan honden die worden gebruikt in een circus, Apace wil deze dieren weer naar hun oude leefplek brengen. Ook kun je denken aan konijnen en olifanten die een functie hebben in een circus.

Veel kwesties voor dierenbescherming

Er zijn veel kwesties betreffende dierenbescherming, wat is wel geoorloofd en wat niet? Apace strijd voor elk dier dat wordt gebruikt voor enige vorm van entertainen of wordt gebruikt voor een ander doeleinde dan dat het diertje van nature behoort te doen. Apace wil internationale hulp bieden, steeds meer mensen laten hun stem horen in deze kwestie. Daardoor kan er samen gewerkt worden aan een betere toekomst voor de dieren. Dieren worden omwille van vermaak opgesloten in een kooi en worden vermoord voor menselijke producten. Apace zet zich ervoor in om deze dieren een normaal bestaan te bieden, dit wordt gedaan met behulp van andere organisaties.

Samen maakt sterk

Apaca is van mening als meer dierenvrienden hun stem hierover laten horen, dat het dierenleed verminderd kan worden. Een gezamenlijk statement zal hierbij veel kunnen helpen. De ellende en leed wat veroorzaakt wordt bij dieren kan zodoende worden tegengegaan. Dieren worden getemd en gedrild, tegen hun natuur in. Apaca wil door het samenbundelen van krachten dit tegengaan. Het doel is om het misbruik van dieren tegen te gaan. De dieren hoeven dan niet langer als speel- en vermaak object worden gebruikt.