NLCSA.nl
Image default
Electronica en Computers

Een universele afstandsbediening kopen

Een universele afstandsbediening kopen

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een Universele afstandsbediening. Het eerste waar je naar kijkt zijn de toetsen natuurlijk. Zijn deze klein of normaal dan is hij meestal geschikt voor iedereen, voor de ouderen onder ons zijn er extra grote knoppen. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar de batterijen. Batterijen gaan vaak lang mee ten opzichte van bijvoorbeeld een accu. Echter kun je de afstandsbediening ook weer opbergen door hem in de houder te plaatsen. Afhankelijk van hoeveel je hem gebruikt kan een accu ook vaak meerdere weken en sommige zelfs maanden gaan. Hiervoor moet je wel even de reviews goed lezen en wij raden je dan ook aan om voor het artikel te kiezen met het label best getest.

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar modellen die je voor meerdere apparaten kunt gebruiken. De zogenaamde 4 of 5 in 1 modellen zorgen ervoor dat je niet meer een legio aan afstandsbedieningen op tafel hebt liggen. Kijk ook altijd vooraf of het compatible met is met jouw apparaten. Dit is niet altijd het geval, vooral bij apparaten ouder als 25 jaar of net nieuwe apparaten moet je goed opletten. Daarnaast zijn er ook modellen met een display. Dit is ook wel een aanrader want daarop kun je vaak zien wat je getoetst hebt. Hier staat vaak ook het batterijniveau op zodat je weet wanneer hij leeg is.

Waar moet je nog meer op letten?

De universele afstandsbediening beschikt soms ook over een touchscreen. Voor de moderne mensen en nieuwe generatie werkt dit vaak een stuk fijner. Dit omdat je hier bijvoorbeeld de meest gebruikte knoppen van een bepaald apparaat neer kunt zetten. Het schakelen tussen verschillende apparaten loopt dan een stuk soepeler. Een ander belangrijk punt is toch ook wel het verbindingstype. Je hebt namelijk Infrarood (IR) en Radio Frequentie (RF). Vaak staat het in de handleiding of online wat voor type afstandsbediening jij gebruikt. In de meeste gevallen is dit infrarood.