NLCSA.nl
Image default
Energie

Zonnepanelen plaatsen op mijn dak

Zelf zonnepanelen plaatsen of de panelen laten plaatsen?

Zonnepanelen plaatsen kunt u tegenwoordig ook helemaal zelf doen? Ik raad het echter niet aan om deze gevaarlijke en specialistische activiteit helemaal zelf te ondernemen. Ruim twee maanden geleden is een vriend van me van het dak gevallen. Hij wilde de zonnepanelen plaatsen op zijn eigen dak, maar maakte daarbij een misstap en viel naar beneden. Hij landde op het gras van zijn achtertuin en eindigde met een aantal kneuzingen en een gebroken sleutelbeen in het ziekenhuis. Het had echter ook heel ander kunnen aflopen. Ik was toevallig op bezoek en zag het gebeuren. Vanaf dat moment wist ik genoeg: ik laat mijn zonnepanelen plaatsen door een professioneel bedrijf. De reden van mijn bezoek was de ondernemende houding van mijn vriend. Hij vertelde vol trots over zijn activiteiten in het weekend. Hij zou zelf zijn dak gaan beleggen met zonnepanelen. Al jaren kluste hij bij als doe-het-zelver en verwachtte dan ook weinig problemen met het installeren van zonnepanelen. Via Solar Drenthe had hij een pakket besteld om aan de slag te gaan met het dak van zijn woning. Het pakket werd keurig op tijd geleverd door dit Drentse bedrijf, dat alle facetten van het monteren van zonnepanelen plaatsen beheerst. Het bedrijf hoefde echter niet in actie te komen om het bovenste gedeelte van het huis van mijn maat. In het weekend ging hij aan de slag met zijn zonnepanelen. Ik besloot het proces mee te kijken, aangezien ik ook overwoog om de zonnepanelen zelf te plaatsen. Binnen een uur was ik van die gedachte afgestapt, toen ik hem door de lucht zag vliegen. Hij had een misstap gemaakt en was naar beneden gegleden. Achteraf kunnen we erom lachen, maar het was flink schrikken. Zonnepanelen plaatsen bleek een specialisme voor ervaren mensen met stevige benen en ervaring op het dak. Mijn vriend had nog zo goed vooronderzoek gedaan naar de plaatsing van de zonnepanelen op zijn schuine dak. Hij vertelde me onder meer over de volgende punten:

  • de helling moest altijd tussen de 30 en 36 graden liggen, voor het optimale resultaat
  • met een temperatuur van 25 graden leveren de panelen het meeste op
  • zelfs als de zon niet zichtbaar is werken de zonnepanelen
  • de omvormer moet vrij hangen, omdat er veel warmte van het apparaat komt
  • overtollige energie wordt terug geleverd aan het net tegen een vergoeding

Dit zijn slechts een aantal aspecten die zijn blijven hangen tijdens mijn korte bezoek.

Zonnepanelen plaatsen op mijn dak

Sinds twee weken beschikt mijn huis ook over zonnepanelen. Plaatsen van deze energie-opwekkers liet ik vanzelfsprekend over aan een betrouwbaar bedrijf. Door de lofuitingen van mijn goede maat heb ik ook gekozen voor Solar Drenthe. Dit bedrijf uit Beilen heeft een ingenieursachtergrond en jarenlange ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op honderden daken in het land. Dit duurzame bedrijf kiest voor een persoonlijke benadering waarin allereerst gekeken wordt naar uw energieverbruik en de mogelijkheden die zonnepanelen bieden. Zonnepanelen plaatsen is één stap in het verduurzamen van uw woning en het verduurzamen van uw portemonnee. U betaalt slechts eenmalige de kosten voor de panelen en de installatie van de energie-opwekkers. De jaren erna gaat u de kosten terugverdienen. Beetje bij beetje komt u bij de terugverdientijd, gemiddeld 5 tot 7 jaar. Vervolgens gaat u winst maken en zult u merken dat u jaarlijks veel minder kwijt bent aan uw energie – met een beetje geluk kunt u zelfs terug leveren aan het net. De terugverdientijd van 5 tot 7 jaar lijkt misschien lang, maar dit is niet waar. Het maakt namelijk niet uit als u eerder verhuisd. Zonnepanelen plaatsen op huizen veroorzaakt een waardestijging die hoger is dan de kosten van het installeren van panelen. Mensen willen graag een groen huis, met weinig energiekosten. Het is daarom altijd het overwegen waard.

Zonnepanelen laten installeren door Solar Drenthe

Ik liet de zonnepanelen plaatsen door www.Solar-Drenthe.nl. In eerste instantie won ik advies in bij dit bedrijf. Ik belde direct met de hoofdinstallateur en ingenieur van Solar Drenthe om mijn situatie te bespreken. In het kort bespraken we de mogelijkheden. Nog dezelfde week kwam hij bij mij op bezoek om de afmetingen van het dak op te nemen. Na die opmeetronde en uitlegronde bepaalden we het aantal zonnepanelen en de manier waarop ze gelegd zouden worden. Het positieve nieuws is dat ik ook nog gebruik kon maken van een subsidie van de overheid. De overheid heeft tijdelijk een regeling ingesteld voor mensen die zonnepanelen plaatsen op hun woning. Deze mensen krijgen een financiële compensatie. Deze proef is het afgelopen jaar zo ontzettend succesvol geweest, dat het de Nederlandse overheid veel geld heeft gekost. Zonnepanelen plaatsen werd daardoor financieel nog aantrekkelijker voor mij. Ik heb net een nieuw huis gekocht en verwacht niet op de korte termijn te verhuizen. Over een aantal jaar zal ik dus de besparingen voelen in portemonnee. Ik heb met mijn vrouw afgesproken om van de besparingen die we doen met panelen elk jaar een extra keer op vakantie te gaan. Zonnepanelen plaatsen heeft dus een directe invloed gehad op het geluk binnen ons huishouden. Binnen de kortste keren lagen de zonnepanelen veilig en betrouwbaar op het dak. Solar Drenthe heeft fantastisch werk afgeleverd en ik wil dit bedrijf dan ook aanraden bij de mensen die nog twijfelen. Zonnepanelen plaatsen is een financieel aantrekkelijke keuze, en goed voor het milieu!

http://www.solar-drenthe.nl/zonnepanelen-plaatsen/