NLCSA.nl
Image default
Entertainment

Veel spelletjes met lasergamen

Lasergamen is een erg leuke activiteit om te organiseren met vrienden. Het is dan ook erg simpel om te organiseren. Je huurt de laserguns en vervolgens kun je eigenlijk al spelen. Klein probleempje: Er is erg veel mogelijk met lasergamen. De vraag is dan ook wat voor spel je wilt spelen. Met veel mogelijkheid komt namelijk veel keuze. Hier is dan ook een korte omschrijving van wat basisspellen die je kan spelen met lasergamen.

 

VIP

Met het VIP-spel heb je twee teams en een lasergame vest nodig. Het doel is om de VIP van het andere team uit te schakelen, of te zorgen dat jouw VIP naar de andere kant van het speelveld komt. Erg leuk als je twee kleine teams hebt van ongeveer 5 mensen per team. Je bent per ronde ongeveer 5 minuten bezig, maar dit is ook afhankelijk van hoe groot jouw speelveld is.

 

Last Man Standing

Bij Last Man Standing is het doel om als laatste over te blijven. Je kan dit spel zowel in teamvorm spelen als ieder voor zich. Bij de teamvorm wil je als laatste team overblijven, bij ieder voor zich wil je als laatste persoon overblijven. Je wilt dan ook iedereen uitschakelen tot je als enige over bent. Erg leuk met zowel een klein groepje als een grote groep. Des te groter de groep, des te langer je er over doet.

 

Infected

Bij Infected begint er één persoon als de geïnfecteerde speler. Deze moet iedereen uitschakelen. Zodra je geraakt bent door de geïnfecteerde speler wordt je zelf ook een geïnfecteerde speler. Dit gaat door tot iedereen geïnfecteerd is voor een bepaalde tijd. Als niet iedereen geïnfecteerd is voor de bepaalde tijd dan winnen de overlevers. Als iedereen wel geïnfecteerd is voor die tijd dan winnen de geïnfecteerden.

 

Dit is dan natuurlijk nog maar het begin van wat er mogelijk is. Er zijn tientallen spellen en spelmogelijkheden met lasergamen. Je kan natuurlijk ook jouw geheel eigen spel bedenken met lasergamen, of je neemt een bestaand spel en maakt hier een lasergame versie van. Levend Stratego met laserguns is dan bijvoorbeeld ook een optie. Kortom, je kan alles spelen, zolang je maar creatief genoeg bent.