NLCSA.nl
Image default
Financieel

Lenen

Het lenen van geld

Het woordenboek geeft als definitie van lenen het tijdelijk aan iemand afstaan om te gebruiken. Bij lenen kan het dus om van alles gaan, producten als boeken en cd’s, maar ook kleren of een vervoersmiddel zoals een fiets of auto. Al deze producten kunnen tijdelijk aan anderen uitgeleend worden om te gebruiken. Als de producten niet meer gebruikt worden dan zullen ze weer terug gegeven worden aan de eigenaar. Lenen en ook het uitlenen van spullen wordt waarschijnlijk door iedereen gedaan. In ieder geval het lenen en uitlenen van spullen. Want als je mensen vraagt wat er zoal geleend wordt dan zal naast de al genoemde producten nog iets anders genoemd wordt, namelijk geld. Het lenen van geld wordt veel gedaan. Denk eens aan het kopen van een huis bijvoorbeeld. Zonder het lenen van geld zijn er weinig mensen die een huis kunnen betalen. Hetzelfde geldt voor het verbouwen van een huis of de aanschaf van een nieuwe auto. Als er geld geleend wordt dan houdt dat dus in dat het geleende geld ook weer terug betaald moet worden. Dit zit immers in de definitie van lenen verscholen, het tijdelijk afstaan om te gebruiken. Er wordt dus tijdelijk geld afgestaan wat gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Dat tijdelijke geld afstaan kan door verschillende mensen gedaan worden. Als het om niet te grote bedragen dan zijn er altijd wel familieleden of vrienden bij wie je terecht kunt. Uiteraard moet het geleende geld wel terug betaald worden, maar over het lenen van wat geld voor bijvoorbeeld een broodje zullen niet heel veel mensen moeilijk doen. Als je hebt over het lenen van geldbedragen waarmee een auto of huis bekostigd zou kunnen worden dan liggen de zaken wel wat anders. Over het algemeen kan je voor zulke bedragen niet bij vrienden of familie terecht. Simpelweg omdat de meeste Nederlanders niet zo gemakkelijk over zoveel geld kunnen beschikken. Als er grote bedragen geleend moeten worden dan is iemand wel veroordeeld tot het lenen bij een officiële instantie.

Lenen bij de intermediair

Als er geen geld geleend kan worden bij familie of vrienden is het zaak om verder te kijken. Een groot deel van de mensen die wil gaan lenen zal denken aan een bank. Van oudsher associëren mensen banken met geld en mogelijk ook met leningen. De kans is dan ook groot dat de meeste mensen naar een bank zullen stappen als zij geld nodig hebben. Dit is natuurlijk niet zo heel gek, maar er zullen ook genoeg mensen zijn die huiverig zijn om naar een bank toe te gaan, om uiteenlopende redenen. Het is voor te stellen dat de crisis ermee te maken heeft. Er zijn een aantal banken over de kop gegaan de afgelopen jaren waardoor mensen geld verloren zijn. Daarnaast zijn het vooral de mensen die al op leeftijd zijn die moeite hebben om banken te vertrouwen. Over het algemeen verstoppen zij hun spaargeld liever in een oude sok dan dat ze naar de bank gaan. Laat staan dat zij naar de bank gaan voor het aanvragen voor een lening. Kunnen deze mensen dan helemaal geen geld lenen? Jawel, dat kan wel. Er zijn genoeg bedrijven die als een soort van bemiddelaar optreden, als intermediair. Een goed voorbeeld van een dergelijke intermediair is A1B Krediet. Dit is een jong bedrijf dat zich richt op het verlenen van in ieder geval een eerlijk en duidelijk advies. Als u geld wilt lenen dan kunt u altijd bij deze intermediair terecht om te zien wat het beste bij u past. U kunt eens rustig op de website rond kijken, daar direct een berekening uitvoeren of contact opnemen met een van de medewerkers. Er zal u altijd een passend aanbod gedaan worden. Als u wilt kunt u 24 uur per dag een lening afsluiten. Hebt u nu direct geld nodig dan bent u hier dus aan het juiste adres. Wat daarnaast heel erg fijn is voor de mensen die gaan lenen bij bovenstaande intermediair, de rente is heel erg laag. De gevleugelde uitspraak, ‘geld lenen kost geld’, gaat dus nog wel steeds op, maar het is niet zo dat geld lenen heel veel geld kost. En dat is toch mooi meegenomen.

Kan iedereen een lening afsluiten?

Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om een lening af te sluiten. Eigenlijk is dit ook wel logisch want de intermediair moet er toch wel een beetje vanuit kunnen gaan dat het geleende geld weer terug betaald gaat worden. Daarom zijn er een aantal acceptatie voorwaarden waar naar gekeken wordt voordat er een lening verstrekt gaat worden. Deze voorwaarden zijn als volgt:

  • 18 jaar of ouder
  • in het bezit van een vast of tijdelijk dienstverband
  • woonachtig in Nederland
  • een geldig legitimatiebewijs kunnen overleggen
  • geen negatieve registratie bij Bureau Krediet Registratie

Dit zijn hele duidelijke en rechtvaardige acceptatie voorwaarden. In het laatste punt wordt overigens Bureau Krediet Registratie (BKR) genoemd. Dit is in een instantie die in 1965 opgericht is door Nederlandse banken op problemen met het verstrekken van leningen te voorkomen. Bij het BKR worden namelijk alle leningen die verstrekt worden bijgehouden. Zo kan er dus precies in de gaten worden gehouden hoeveel leningen een persoon al heeft. Op basis hiervan kan het BKR een advies uitbrengen aan de kredietverstrekker of het verantwoord is dat iemand nog meer geld leent. Zo blijven schuldsituaties in de toekomst uit.

http://www.a1bkrediet.nl/