NLCSA.nl
Image default
Gezondheid

Een oplossing voor het snurken

Snurken

Het kan een van de grootste ergernissen zijn, snurken tijden het slapen. U kan er zelf last van hebben, om maar niet te spreken van uw partner die wakker wordt gehouden door het geluid. De mate waarin iemand snurkt kan variëren, maar er zijn mensen die hier echt veel last van kunnen hebben. In het ergste geval kan het relaties negatief beïnvloeden. Wanneer mensen hiermee kampen, zoeken ze veelal de oplossing bij de huisarts die weer kan doorverwijzen naar een KNO-arts. Het liefst wilt u natuurlijk zo snel en makkelijk mogelijk van het snurken af zijn. Dat kan misschien met behulp van Velumount®, dit is een anti-snurkbeugel wat het ergste geluid gedurende de nacht kan verhelpen. Meer informatie over dit hulpmiddel en waar u hiervoor terecht kan staat beschreven op velumount.nl. Snurken is echter niet alleen maar een lichamelijke aandoening. Soms spelen ook factoren een rol waar u zelf helaas weinig aan kan doen of die moeilijk in een dag te veranderen zijn. De Velumount® beugel doet alleen zijn werking als de oorzaken van het snurken met name lichamelijk zijn. De lichamelijke oorzaken kunnen zijn:

 

 • een heel korte afstand tussen tong en de achterste keelwand
 • een heel grote huig
 • een grote tong
 • vergrote keelamandelen/neusamandelen
 • verkorte en naar achteren gelegen onderkaak/overbeet
 • te krappe stand van de tanden en vernauwingen in de neus

 

In principe lijkt het natuurlijk dat aan de bovenstaande aandoeningen weinig te doen is. Het gebruik van de beugel kan echter al een heel eind komen. Er kunnen echter ook andere oorzaken meespelen, zoals:

 

 • leeftijd
 • omvang van de hals
 • overgewicht
 • geslacht
 • alcohol
 • medicatiegebruik

 

Wanneer u bijvoorbeeld afhankelijk bent van medicatie dat snurken veroorzaakt, dan is er de kans kleiner dat uw snurkproblemen minder worden als u de beugel gebruikt. Dit zijn zaken die u niet alleen hoeft uit te zoeken. Het team van Velumount® bestaat uit gespecialiseerde en ervaren mensen die u graag inlichting geven over dit product. Indien u hier gebruik van wilt maken, dan wordt eerst met u besproken of u hiervoor in aanmerking komt.

Een oplossing voor het snurken

Wat zo op het oog een onschuldig probleem lijkt, kan dus voor de ergste irritaties zorgen. Snurken is niet een ernstige ziekte, maar wel een aandoening die een geluidssterkte kan bereiken van 100 decibel. Uiteindelijk kan het zelfs toch beschadigingen veroorzaken in het gehemelte. Wanneer iemand snurkt, wordt de luchtdoorstroming in de neus en de keelholte gehinderd. Er is dan sprake van vernauwing in de luchtwegen en hierdoor turbulentie in de circulerende lucht. Dit maakt dat de zachte delen gaan vibreren. Onder de zachte delen wordt verstaan:

 

 • het zachte gehemelte
 • de huig
 • tongwortel
 • keelholte

 

Door het vibreren ontstaan er trillingen die de zenuwstructuren in het zachte gehemelte kunnen beschadigen. Het is zelfs mogelijk dat de klachten leiden tot slaapapneu, een vorm van slaap gerelateerde ademhalingsstoornissen. Om het ergste te voorkomen is deze beugel een aanrader wanneer u last heeft van snurken. U kunt de beugel gewoon tijdens het slapen dragen. Het is gemaakt van hoog flexibel kunststofdraad die de bewegingen van de spieren in het gehemelte volgt. Door de flexibiliteit blijft het nog mogelijk om te praten, slikken en drinken. Met behulp van de Velumount® wordt het zachte gehemelte stabieler gemaakt. De keelholte dat boven het zachte gehemelte wordt mechanisch open gehouden. Verhindering van de luchtdoorstroming in de neus en keel wordt zo verholpen. Hierdoor vermindert het snurken, althans het geluid ervan. De vibratie en trillingen krijgen zo geen kans. Gezien de werking op het zachte gehemelte is deze methode alleen maar effectief bij mensen waarbij het snurken door een vergroot of verlapt zacht gehemelte is.

Denk aan de voorlichting en instructies

Wanneer u contact met ons opneemt voor de aanschaf van een anti-snurkbeugel, dan is het niet zo dat u binnen een dag de beugel in huis heeft. Eerst gaat u een gesprek aan met een van onze deskundigen. Bij ons werken ervaren en gespecialiseerde fysiotherapeuten en KNO-artsen. Allemaal zijn ze opgeleid in de werking van Velumount® inclusief een afgerond examen. Zij zijn dus in staat u de juiste voorlichting gegeven over dit hulpmiddel tegen snurken. In de eerste instantie zal uiteraard nagegaan of de oorzaak bij u werkelijk lichamelijk is. Indien dit zo is en met dit middel verminderd kan worden, dan zal er een speciaal op maat gemaakt worden. Door deze helemaal gepast te maken, zal de kans op een effectieve werking groter zijn. Tevens krijgt u meer informatie van ons over slapen, snurken en ook slaap-apneu. Uiteraard sturen wij u niet in onwetendheid naar huis. U krijgt van ons voldoende voorlichting om met het apparaat om te gaan. Van ons leert u hoe u deze moet in doen en ook weer eruit moet halen. Voor het beste resultaat tegen het snurken moet deze namelijk wel zo goed mogelijk ingedaan zijn. Hoewel het op zich een onschuldig middel lijkt, zal u merken dat het toch wennen is. U kan zelfs wat bijverschijnselen krijgen die maximaal 10 dagen kunnen duren. Veelal ervaren mensen een verkoudheidsgevoel en/of een verhoogd slijmproductie. In principe zijn deze verschijnselen heel normaal. Mocht u zich toch zorgen maken dan kan u altijd terecht bij ons team, maar u bent ook vrij om een KNO arts of andere specialist te raadplegen. Velumount® kent over het algemeen goede resultaat. Wij willen niets liever dan dat alle gebruikers hier baat bij hebben. Neem daarom gauw contact met ons op om van het snurken af te komen.

http://www.velumount.nl/nl