NLCSA.nl
Image default
Gezondheid

U kunt het vaak ook zelf

Heeft u wat kleine lichamelijke pijntjes, kwaaltjes of ongemakken? Dat is erg vervelend. Maar vaak kunt u deze vrij eenvoudig zelf oplossen. U kunt hierbij simpelweg denken aan eelt, likdoorns, mee-eters, wratten of een koortslip. Deze website kan u daar bij helpen.

Zo komt eelt bijvoorbeeld vaak voor op of onder de voeten. Onder de bal van de voet of de hakken, maar ook op de voorkant of onderrand van de tenen. Maar ook op de handen of knieën kunt u eeltvorming krijgen.

Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een eeltvijl of eeltrasp kunt u hier zelf vrij eenvoudig wat aan doen.

Een eeltpit (ook wel likdoorn genoemd) is eigenlijk een naar binnengeslagen eeltplek. Deze kunt u zelf eenvoudig aanpakken met bepaalde pleisters of de pijn verlichten met anti-drukringen.

Dit alles is normaal gesproken snel verkrijgbaar bij een online drogist. Het is dan ook echt niet nodig om langdurig last te hebben van één van deze wat eenvoudigere kwaaltjes. Eenvoudig betekent in dit geval niet dat ze niet vervelend of pijnlijk kunnen zijn, maar wel dat ze vrij eenvoudig te verhelpen zijn als u zelf al wat actie onderneemt.

Eeltplekken en eeltpitten ontstaan vaker bij vrouwen dan bij mannen. Vooral bij sporters komt het ook vaak voor. Goede schoenen kopen kan ook bijdragen aan de oplossing.

In alle gevallen geldt overigens wel; twijfelt u over wat het exact is? Ga dan naar uw huisarts. Als u specifiek last heeft van uw voeten kan een pedicure ook uitkomst brengen.

http://www.gezondheid-voorjou.nl