NLCSA.nl
Image default
Industrie

Betonnen megablokken voor het bouwen van brandwerende muren

Betonnen megablokken worden in tal van sectoren en voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruikt. Zo komen we ze tegen als middel tegen overstromingen, aanrijdbeveiliging, scheidingsmuur en voerkuilen. Ook opslagplaatsen worden vaak met deze blokken, die ook wel legioblokken of noppenblokken worden genoemd, gebouwd. Maar wist u dat u ze ook kunt inzetten om een brandwerende muur te verwezenlijken? Bij Cementbouw Recycling in Cruquius treft u een zeer ruim assortiment betonnen megablokken. Elk megablok wordt gekenmerkt door zijn kwaliteit en duurzaamheid.

Brandvertragende werking

Al vele malen hebben tests aangetoond dat betonnen megablokken een brandwerende werking hebben. Zo heeft een blok met een dikte van tachtig centimeter een brandvertragingstijd van maar liefst vier uur: een tijdsbesparing die u heel wat ellende kan voorkomen. Ook in vergelijking met andere brandwerende materialen zet beton sterke prestaties neer. Een van de grootste aanbieders van de Benelux voert een assortiment van enkele tientallen soorten, zowel noppenblokken als vlakke blokken en verschillende afmetingen. Het kleinste megablok heeft een formaat van 40 x 40 x 40 centimeter. 

Hoogwaardige, gerecyclede materialen

Beton en betonconstructies zijn niet brandbaar. Ook onder extreme condities zal het materiaal vrijwel nooit bezwijken. Bovendien verspreidt het geen rook of andere gevaarlijke gassen. Na een eventuele brand kan beton relatief eenvoudig worden gerepareerd. De betonnen megablokken van Cementbouw Recycling in Cruquius zijn vervaardigd van honderd procent hoogwaardig gerecycled betongranulaat of gerecycled beton. Voor de productie zijn dus geen primaire grondstoffen noodzakelijk. Dit betekent dat het milieu aanzienlijk minder belast hoeft te worden.

Betonblokken die aan alle kwaliteitseisen voldoen

Uiteraard kunt u er bij deze producent, die al ruim twintig jaar ervaring op dit gebied heeft, op rekenen dat de betonnen megablokken aan alle kwaliteitseisen voldoen. Elk megablok voldoet aan de eisen van het BBK-certificaat. Hierdoor kunnen de blokken ook met een gerust hart worden gebruikt in constructies die in contact komen met hemelwater, grondwater of oppervlaktewater.