NLCSA.nl
Image default
Internet

Linkbuilding tips van de hoogste plank

Links zijn van groot belang voor de vindbaarheid van uw website. Zoekmachines beschouwen ze als als stemmen en hoe meer stemmen u hebt, hoe hoger ze uw website ranken bij de zoekresultaten. Een simpele regel, maar hoe doet u dat precies, link building? Link Optimizer helpt u graag met de onderstaande zeven gulden linkbuilding tips!

 

Link building Tip 1 – What’s hot?

Om up-to-date te zijn met wat mensen zoeken, is het een must om te kijken naar wat er momenteel scoort. Probeer online uit hoe goed bepaalde zoektermen het doen. Tik bijvoorbeeld de zoekwoorden in waarop u wilt scoren in de zoekmachines, bestudeer hoe veel links u krijgt en bestudeer vervolgens de content. Het is deze content die online hoge toppen scheert, dus bepaal voor u zelf hoe u dit kan optimaliseren in eigen links.

 

Link building tip 2 – Voor wat hoort wat

Zorg ervoor dat u op uw website een pagina voorziet met een overzicht van waardevolle websites en/of blogs van specialisten in uw sector. Dit is leuk ter uitbreiding van de info voor uw klanten, maar ook voor uzelf. Waarom? Omdat u hen op de hoogte kan stellen van uw website, van het feit dat zij hierop worden vermeld. Vraag hen meteen of ze terug willen linken, zodat u een mooi netwerk uitbouwt van experts. De link is de bonus!

 

Link building tip 3 – Verlies de PR niet uit het oog

The good old PR, die mag u nooit vergeten. Reclame doet heel veel werk, dus verzint u een goede en interessante invalshoek voor een artikel of persbericht, dan is het aan u om deze aan zoveel mogelijk partners te bezorgen. Relevante partijen bereiken is immers uw sleutel tot succes! Doet u dit goed en wordt het artikel of bericht opgepikt, dan levert het u een heleboel links op.

 

Link building tip 4 – Sociale media knoppen

Bent u het nog niet, zorg er dan voor dat u een expert wordt in het onderwerp waar veel vraag naar is bij uw klanten. Schrijf hierover interessante stukken, artikels waar mensen graag naar zullen linken. Hang hieraan ook sociale media knoppen vast, zodat de lezers het ook kunnen sharen op Facebook, LinkedIn, Twitter en andere platformen. Een zo groot mogelijke verspreiding is de boodschap!

 

Link building tip 5 – Webshops en andere trekpleisters

Hebt u bepaalde doelgroepen voor ogen? Trek dan hun aandacht met uw producten en meer bepaald met bijhorende kortingen. Hebt u een webshop, dan kan u hier in een handomdraai voor zorgen. Vaak worden deze kortingen vermeld op de website van de doelgroep, wat meteen een link oplevert voor uw website… en natuurlijk ook meer klanten!

 

Link building tip 6 – Maak het officieel

Wilt u uw bedrijf echt in the picture zetten, dan is het een echte aanrader om uw bedrijfswebsite te plaatsen op gespecialiseerde bedrijvensites. Een goed voorbeeld hiervan is de Kamer van Koophandel. Het handige is niet alleen dat u u hiermee op de markt plaatst, maar ook dat u er een link kan plaatsen.

 

Link building tip 7 – Link Optimizer? Hulp is onderweg!

Time is money, dat is niet zomaar een oneliner uit de filmpjes, want ook in reallife is deze regel van toepassing. Als bedrijfsleider hebt u wel andere boontjes te doppen, dus besteedt daarom uw linkbuilding uit aan een expert als Link Optimizer. Wij zijn niet alleen goed in het geven van linkbuilding tips, maar voeren ze ook graag uit in praktijk! Voor meer informatie kan u ons steeds bereiken via ons online contactformulier. We proberen u zo spoedig mogelijk verder te helpen!

http://www.linkoptimizer.be/nl/linkbuilding-tips/