NLCSA.nl
Image default
Vakantie

Online visum Turkije aanvragen

Het visum voor Turkije
Voor Nederlanders en Belgen die al vaker naar Turkije zijn geweest, is dit niks nieuws; het verplichte visum voor Turkije dat je op het vliegveld moest kopen. Wanneer je was aangekomen op het vliegveld kocht je bij de balie naast de paspoortcontrole het visum. De kosten van het visum waren € 15 en je kon gemakkelijk contant of met de pin betalen. Het enige grote nadeel was wel dat de rijen vaak enorm waren. De Turkse overheid vond dat dit veel sneller en effectiever moest verlopen. De afgelopen periode is Turkije daarom druk bezig geweest om dit op te lossen.

E-visum voor Turkije
De visumplicht voor Nederlanders en Belgen is desalniettemin nog steeds van kracht. Daarentegen is de visumprocedure flink aangepast. Sinds 1 april 2014 is het namelijk mogelijk om uw visum online aan te vragen. Voor de mensen die hier nog geen ervaring mee hebben is het raadzaam om de onderstaande stappen goed te volgen. De prijs van het e-visum is in principe $ 20.70 maar kan verschillen per aanbieder. Tevens is het niet bij elke aanbieder mogelijk om met iDeal of Mister Cash te betalen.

Aanvragen visum Turkije Voordat u kunt beginnen met het aanvragen van uw visum voor Turkije, heeft u paspoort of ID-kaart nodig welke nog minimaal 60 dagen geldig is wanneer u Turkije uitreist. Het aanvragen van een visum Turkije kan via verschillende aanbieders, maar de procedure is in de meeste gevallen wel hetzelfde. In het onderstaande stappenplan gaan wij dan ook uit van een algemene visumprocedure. Deze stappen kunnen – afhankelijk van uw aanbieder – afwijken.

Stap 1. Als eerste vult u uw aankomstdatum in. Het is belangrijk dat u een correcte aankomstdatum invult omdat dit bindend is voor uw visum. Wanneer uw aankomstdatum bijvoorbeeld 21 juni 2015 is, kunt u niet eerder dan 21 juni 2015 Turkije bezoeken. Stel dat u onverhoopt een dag of een week later in Turkije aankomt, dan is dat geen probleem. Turkije binnentreden na uw opgegeven aankomstdatum is dus wel mogelijk en aankomen vóór uw aankomstdatum niet. Na het invullen van de aankomstdatum gaat u over tot het invullen van uw persoonlijke gegevens. Het is belangrijk dat al uw gegevens exact overeenkomen met die van uw paspoort of ID-kaart. Controleer alles dus goed. Bij het invullen van uw voornamen, is het belangrijk dat u al uw voornamen invult en niet slechts een roepnaam of enkel de eerste naam. Indien u getrouwd bent (als vrouw), vul dan bij uw achternaam alleen de meisjesnaam in. Op het paspoort staat meestal e/v (achternaam van uw man). Dat gedeelte vult u dus niet in. Indien u met meerdere personen reist, kunt u heel gemakkelijk meerdere personen toevoegen tijdens de aanvraagprocedure.

Stap 2. Als alle gegevens correct zijn ingevuld, kunt op “aanvragen” klikken en verdergaan naar de betaling. Afhankelijk van uw aanbieder heeft u de keuze om te betalen via iDeal, Mister Cash, Paypal, Sofortbanking of Credit Card. Controleer goed of uw aanbieder de door u gewenste betaalmethode ondersteunt. Na uw betaling ontvangt u een bevestgingsmail. Vervolgens wordt uw aanvraag in behandeling genomen.

Stap 3. Na 24 uur ontvangt u het visum. Het is echter (bij sommige aanbieders) ook mogelijk dat u het visum per post kan ontvangen. In dat geval ontvangt u het visum niet altijd binnen 24 uur. Het is daarom erg belangrijk dat u het Turkije visum op tijd aanvraagt. Heeft u het visum ontvangen? Dan kunt u onbezorgd op reis gaan en genieten van uw vakantie in Turkije.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen