NLCSA.nl
Image default
Vakantie

Spanje

Spanje is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders. De combinatie van de zon en de Middellandse zee blijkt goed te werken. Ook de Spaanse cultuur lijkt goed te liggen bij Nederlandse vakantiegangers. Boek een lastminute in Spanje en je kan de typisch Spaanse cultuur deze week nog proeven.

Spaanse zon. In spanje is het klimaat is een stuk warmer en droger dan het klimaat van Nederland, ideaal om lekker bruin te bakken en te genieten op het strand of bij het zwembad dus!

Het land van de sinaasappels. Spanje en dan met name Valencia staat bekend om zijn sinaasappel boomgaarden. Het Spaanse klimaat is uitermate geschikt om de perfecte zoetige sinaasappel te kweken.

Het land van Gaudi, de bekende Spaanse architect heeft een aantal mooie gebouwen op zijn naam staan. De bekendste is nog niet eens af. Hierbij heb ik het natuurlijk over de Segrada La Famillia

Het land van voetbal, voetbal is misschien ontstaan in Engeland maar de beste clubs uit Europa komen toch echt uit Spanje. Bekijk de sterren van Real Madrid of Barcelona eens in het echt.

Het land van Paella, een heerlijke rijstschotel met allerlei zeevruchten, vis of kip. In Spanje is elke Paella anders.

Het land van tapas, letterlijk vertaald betekend tapas deksel en was bedoeld om vliegen uit je drankje te houden. Het werd steeds populairder en men besloot om de dekseltjes te decoreren met voedsel.

Het land van de siësta, het is erg warm in Spanje en daarom houden veel Spanjaarden in de middag een dutje. Winkels en kantoren sluiten dan voor een lange lunch en een eventueel dutje. Onderzoeken tonen aan dat het houden van een siësta gezond is.

Het land van stierenvechten. Deze sport was vooral vroeger erg populair, de laatste jaren stuit dit wel op veel tegenstand van dierenbeschermers.

Geniet van het leven en boek nu een lastminute naar spanje.

http://lastminutespanje.nl/