NLCSA.nl
Image default
Winkelen

Koopzondag Utrecht

Koopzondag Utrecht

Een koopzondag Utrecht wordt steeds meer een veelvoorkomend fenomeen. Steeds vaker zijn de winkels in de stad geopend voor de bezoekers. Maar het kan zeker geen kwaad om toch even te controleren of winkels werkelijk hier ook aan deelnemen. Dit kan je nu checken op de website openingstijden.nl. Hier kan je aan de hand van het invullen van postcode en/of plaats plus de naam van de winkel achterhalen of een winkel ook die zondag geopend is. Daarnaast kan je ook kijken of er überhaupt sprake is van een koopzondag Utrecht. En zo ja, of deze ook voor de gehele stad is. Misschien wilt u wel helemaal niet naar het centrum, maar heeft u juist een winkel nodig in een van de andere wijken. Ook hierover kan je informatie vinden op de website. De wijken waarover je nog meer informatie kan vinden over koopzondag Utrecht zijn:

 • Binnenstad
 • Kanaleneiland
 • Leidsche Rijn
 • Overvecht
 • Vleuten-De Meern

Naast de bovengenoemde winkelcentra worden ook de overige winkels in het oosten, westen, noorden en zuiden niet vergeten in de overzichten. Hierdoor kan je zien of inderdaad de gehele domstad geopend is op deze laatste dag van het weekend. Het is namelijk niet voor de hele gemeente het zelfde. Sommige winkels doen het ene weekend wel mee aan de koopzondag Utrecht en het andere weekend niet. Op de internetpagina staat allereerst uiteraard de binnenstad genoteerd. Over de koopzondag Utrecht is de volgende informatie te lezen.

 • De eerstvolgende zondag waarop je kan winkelen.
 • De data in de komende drie maanden.
 • De wijk in de stad.
 • De naam van de stad zelf.

Het is ideaal om er zeker van te zijn waar je de zondag het komende weekend aan kan besteden. Als het ene weekend je niet uitkomt, dan heb je nog de keuze uit andere dagen. De binnenstad is in ieder geval voldoende geopend tijdens een koopzondag Utrecht.

Koopzondag Utrecht door de hele stad

Naast de data en gebieden in de stad kan je ook bekijken welke winkels open zijn tijdens een koopzondag Utrecht. Met name als je een specifieke winkel wilt bezoeken, dan kan je dat heel eenvoudig op de website opzoeken. Dat kan door de volgende gegevens in de zoekvelden in te vullen:

 • postcode of plaats
 • naam van de winkel of de categorie

Stel je voor dat je op een zondag onverwachts besluit kleding of andere spullen te kopen. Dan wil je natuurlijk zeker weten dat je ergens terecht kan. Het liefst in de buurt. Dan kan je de betreffende categorie invullen en dan komt er meteen een lijst met winkels in beeld die hierbij aansluiten. In die lijst staat ook meteen het adres vermeld en de openingstijden. Tevens kan je zien of het die dag tijdens het tijdstip dat je op de website bent ook open is. Dan zie je onderaan de naam van de winkel ‘Geopend’ of ‘Gesloten’ staan. Op deze manier is meteen duidelijk waar je terecht kan tijdens een koopzondag Utrecht. Dankzij de uitgebreide informatie is tevens te vinden welke straten en buurten geopend zijn voor mensen die graag op koopzondag Utrecht hun nieuwe spullen gaan kopen. Het hoeft natuurlijk niet alleen te gaan om kleding of schoenen. Maar het wordt steeds meer wenselijk dat mensen ook op de zondag hun boodschappen kunnen halen. Misschien is net niet jouw supermarkt geopend, maar een andere supermarkt in een van de omliggende wijken kunnen dan wel weer geopend zijn. Dit kan je gelukkig achterhalen via de website openingstijden.nl. Ideaal als je doordeweeks niet in de gelegenheid je aankopen te doen. Zo kan je opzoeken of je tijdens koopzondag Utrecht ergens terecht kan.

Informeer verder

Toch kan het voorkomen dat de informatie over koopzondag Utrecht niet geheel kloppend zijn. De informatie die je hierop leest zijn afkomstig van de gemeente. Deze bepaalt welke data de winkels open kunnen zijn. Maar het wil wel eens voorkomen dat een dag komt te vervallen. Daarom kan het nooit kwaad om even te bellen met de winkel om zeker te weten of deze wel open is. Het telefoonnummer dat je hiervoor nodig hebt, is ook te vinden op de internetpagina net als de adressen. Mocht je dus onbekend zijn met een bepaalde winkel, dan kan je in ieder geval achter het adres komen. De volgende informatie kan je achterhalen van een voor jou onbekende vestiging:

 • adres
 • telefoonnummer
 • openingstijden

Daarnaast worden ook de bijzondere koopavonden en feestdagen vermeld. Tevens staat er een plattegrond waarop je kunt terugvinden waar de vestiging zich werkelijk bevindt. Indien nodig kan je de kaart uitprinten zodat je eenmaal in de stad de weg ernaar toe kan vinden tijdens een koopzondag Utrecht. Mocht je liever voor de zekerheid willen bellen over de tijden op een koopzondag Utrecht, dan kan dat natuurlijk altijd. In het geval dat je de winkel niet te pakken krijgt dan is het ook nog mogelijk de plaatselijke VVV te bellen. Het prettigste is natuurlijk om iemand van de winkel te spreken. Dan weet je helemaal zeker dat het geopend is. Tenzij je voor de ontspanning door de winkelstraten wilt lopen op een koopzondag Utrecht. Dan doet het er niet toe wat wel en niet geopend is. Al is het wel enigszins saai om door een dichte winkelstraat te lopen natuurlijk. Daarom is het prettig even de datum te controleren op de website openingstijden.nl. Zo weet je zeker waar je moet zijn en wanneer je daar kan zijn.

http://www.openingstijden.nl/Utrecht/Utrecht/koopzondag/