NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Een houtkachel buiten het huis

Een houtkachel buiten het huis: de voordelen van een tuinkachel

 

Wanneer we een houtkachel buiten het huis plaatsen noemen we hem meestal een tuinkachel. Zo’n tuinkachel heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is dat het een houtkachel buiten het huis is: u kunt ook in de tuin warm blijven. In de warme zomer en lente, de echte tuinseizoenen, is dit geen probleem. Het wordt echter vervelend in de gure herfst en ijskoude winter. In deze seizoenen is het vaak te koud om in de tuin te zitten. Dat is heel naar voor de echte genieters die graag zo veel mogelijk in hun tuin zitten. Een houtkachel buiten het huis kan ervoor zorgen dat deze mensen met weer en wind van hun tuin kunnen genieten.

 

Daarnaast kan een houtkachel buiten in de tuin uw achtertuin flink opfleuren. Of u nou kiest voor een ouderwetse gietijzeren tuinkachel, een stalen kachel met een strakker uiterlijk of een heksenketel, het staat vast dat uw tuin er een uniek tintje van krijgt.

 

Ten slotte kunnen veel tuinkachels ook een alternatieve functie vervullen: ze kunnen functioneren als een simpele barbecue. Dit heeft zijn voordelen in zowel de zomer als de winter. In de zomer blijft uw houtkachel nuttig, en in de winter kunt u met uw houtkachel buiten genieten van zowel de warmte als bijvoorbeeld een smakelijke sparerib. Een winterse barbecue is heel erg apart, maar het kan wel heel gezellig zijn tijdens de feestdagen.

 

Een houtkachel buiten en het milieu

 

Wanneer een houtkachel buiten staat, is het begrijpelijk dat het gebruik hiervan invloed zal hebben op het milieu. Het valt daarbij mee dat er brandhout gebruikt wordt en geen fossiele brandstoffen zoals aardolie of aardgas. Desondanks kan ook het verbranden van brandhout voor problemen zorgen. U kunt namelijk geuroverlast veroorzaken. Dat is op zich niet zo erg, maar erger is het feit dat u met uw houtkachel buiten fijnstof de lucht in kunt brengen. In kleine hoeveelheden is dit geen probleem, maar in grote hoeveelheden kan het gezondheidsproblemen veroorzaken, zeker voor mensen met longaandoeningen. Een houtkachel buiten is dus wel beter voor het milieu dan een centrale verwarming binnen, maar u moet desondanks opletten.

 

Een houtkachel buiten het gewone bij HGB-Trading

 

Wilt u een goede tuinkachel, dan moet u bij HGB-Trading zijn. Onze houtkachels zijn van hoge kwaliteit voor betaalbare prijzen. Dit komt omdat wij niet willen dat een goede houtkachel buiten het bereik van Jan Modaal blijft. Goede kwaliteit is volgens de filosofie van HGB-Trading geen luxe.

 

Daarnaast bezorgen wij ook zonder problemen uw houtkachel bij u thuis. Bestelt u voor 11 uur in de ochtend, dan arriveert uw bestelling de volgende werkdag nog. U hoeft dus nooit lang te wachten. Is zelfs deze korte wachttijd nog te lang voor u, dan kunt u er nog voor kiezen om zelf naar Velserbroek te komen en uw bestelling persoonlijk op te komen halen.

 

Wilt u meer weten over onze houtkachels of onze voorwaarden, dan verwijzen wij u door naar de relevante pagina’s.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/tuinkachel-buitenkachel-verandakachel