NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Een mooie beukenhaag bestellen

Een beukenhaag bestellen? Dit is een goede keuze voor tuinders vanwege zijn dichte en uniforme groei, zijn mooie bladkleur en de privacy die hij biedt. De beukenhaag is een winterharde en langzaam groeiende haagplant die zijn bladeren in de winter verliest. In de lente komen er nieuwe bladeren uit die een mooie, frisse groene kleur hebben. Naarmate de bladeren ouder worden, veranderen ze van kleur naar donkergroen.  

De beukenhaag heeft regelmatig snoeien nodig om een dichte haag te behouden. Het beste moment om te snoeien is in de late lente of vroege zomer, wanneer de nieuwe bladeren net beginnen te groeien. Een beukenhaag gedijt het best in goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is ook een relatief onderhoudsarme haagplant. Een beukenhaag is niet alleen een mooie en praktische keuze, maar ook een duurzame en natuurlijke manier om een groene omgeving te creëren en het ecosysteem te ondersteunen. 

Het beste adres om haagplanten bestellen 

Er zijn talloze haagplanten om uit te kiezen als je een natuurlijke omheining voor je tuin of landschap wilt creëren. Enkele populaire keuzes zijn coniferen zoals de Thuja, die snelgroeiend zijn en goed tegen snoeien kunnen. De taxus is een langzaam groeiende, wintergroene plant die ideaal is voor het creëren van een formele, symmetrische haag. De beuk is een prachtige keuze vanwege zijn donkere, glanzende bladeren die in de herfst een warme, roodbruine kleur krijgen. Liguster is een snelle groeier die gemakkelijk te snoeien is en een mooie, dichte haag produceert.  

Hulst is een wintergroene struik met scherpe bladeren en felgekleurde bessen, wat hem tot een mooie toevoeging aan elke tuin maakt. Bij het kiezen van haagplanten is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals groeisnelheid, hoogte, blootstelling aan zonlicht en grondsoort. Welke planten je ook kiest, een haag biedt privacy, bescherming en schoonheid voor je buitenruimte. Haagplanten bestellen, neem hier tijd voor. Heijnen Haagplanten heeft een zeer groot assortiment waaruit een keuze gemaakt kan worden. 

https://www.haagplanten-heijnen.nl/beuk