NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Foto aluminium

Wat is een foto op aluminium?

Een foto op aluminium is een nieuwe trend die langzaam in opkomst komt. Als je het nog nooit gezien hebt is het moeilijk voor de geest te halen. Als je het eenmaal hebt gezien is het een erg mooie wanddecoratie. Het is wel zo dat er verschillende opties zijn.

Geborsteld of een witte toplaag.

Wanneer een foto op aluminium wordt gezet wordt het ook wel dibond genoemd. Bij de meeste winkels heb je de keuze uit twee soorten toplagen, te weten:

  • een witte toplaag;
  • een geborstelde toplaag.

Als je keuze geborsteld aluminium is, dan komt het ruwe patroon van aluminium door de foto heen. Wil je de foto op aluminium scherp geprint hebben, dus geen patroon, dan kun je beter een foto op aluminium nemen met een witte toplaag.

Bovenstaand is al genoemd een geborstelde toplaag. Het is zo dat zwart-wit foto’s erg mooi staan op geborsteld aluminium. De geborstelde aluminiumplaat is donkergrijs. Het mooie daarvan is dat je dat terug ziet op de foto. Het licht gaat met je foto spelen en dat is erg mooi. Het is wel zo dat dat een geborstelde toplaag de details weghalen. In dat geval kan je beter kiezen voor een witte toplaag.

Wanneer je wrijft over een foto op aluminium met witte toplaag dan voel je de structuur. De foto krijgt een een mooie uitstraling. Dit komt omdat de ondergrond wit is. De foto wordt dan scherper met meer details dan een geborstelde variant.

Je hebt foto’s zoals portretten, die erg mooi overkomen op geborsteld aluminium. Daarnaast is het zo dat een landschap weer het beste uitkomt op aluminium met een witte toplaag.

Naast alle kleuren wordt wit niet geprint op aluminium. Hierdoor krijgen alle witte onderdelen het spiegelde effect van het aluminium. Een voorbeeld is als je een witte jurk hebt dat deze niet geprint wordt. Je ziet op dit gedeelte van je foto alleen het aluminium. Wat erg mooi is. Het is zo dat wit niet geprint wordt en zwart wel. Hierdoor word je foto erg mooi.

http://www.gallerycolor.nl/