NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Goedkope houtkachels

Bent u op zoek naar goedkope houtkachels? Dan bent u bij HGB-Trading aan het juiste adres. Voor €299,- kunt u al in het bezit zijn van één van de prachtige én goedkope houtkachels van het topmerk Warmfire. Of u een houtkachel zoekt van plaatstaal of gietijzer maakt voor ons weinig uit. Beiden hebben we altijd in ons assortiment. En als u op zoek bent naar de scherpste prijzen hebben wij ook regelmatig actiemodellen: nóg goedkopere houtkachels dus, zonder op de prijs in te leveren.

 

De mogelijkheden van onze goedkope houtkachels

 

U kent ze vast wel, die houtkachels van weleer. Het plaatje van gezellig met uw gezin, uw partner of zelfs alleen rond de houtkachel zitten. Het knisperende vuur en de flikkerende vlammen die uw huiskamer vullen met een gloed die niet alleen warmte brengt. Die houtkachels zijn weliswaar uit zwang geraakt sinds de opkomst van de centrale verwarming, maar ze bieden tegenwoordig meer mogelijkheden dan ooit. Wist u bijvoorbeeld al dat u uw houtkachel op uw cv-installatie kunt aansluiten? Zo profiteert uw hele huis van de warmte van het haardvuur in de woonkamer. Uw bestaande cv-installatie fungeert daarbij als backup, dus als de houtkachel niet brandt heeft u alsnog warm water. In onze showroom vindt u een werkende voorbeeldopstelling hiervan. Maar natuurlijk zijn onze goedkope houtkachels ook voor de traditionelere toepassingen bruikbaar. Een losse houtkachel in de woonkamer doet wonderen. En bij een gezellig avondje in de tuin verschaft een houtkachel niet alleen sfeer, maar ook de warmte om comfortabel tot in de kleine uurtjes te blijven zitten.

 

Goedkope houtkachels van plaatstaal of gietijzer

 

Een van de eerste keuzes waar u voor komt te staan bij de aanschaf van uw houtkachel is het materiaal. Dit is meestal de keuze tussen gietijzer of het modernere plaatstaal. Deze twee materialen worden op heel verschillende manieren gemaakt. Gietijzer wordt in grote stukken gegoten. Hierdoor is het massief, stevig en zwaar. Het maakt ook verfijndere versiersels gemakkelijker te maken, waardoor gietijzeren kachels vaak rijk gedecoreerd zijn. Plaatstalen kachels zijn daarentegen meestal wat strakker vormgegeven, en ogen hierdoor moderner. Ze zijn in de regel ook lichter. Ook moet u er altijd rekening mee houden dat de lasnaden een zwak punt kunnen vormen.

Ten tweede moet u natuurlijk nadenken over u warmtebehoefte. Wij bieden weliswaar goedkope houtkachels met verschillende vermogens, maar dat betekent niet dat meer altijd beter is. Een goede richtlijn is dat uw kachel zo’n 1 KW vermogen nodig heeft per 20m3 die u wilt verwarmen. Bij meer dan dit vermogen zult u de kachel vaak moeten smoren, waardoor hij meer rook, as en roet zal produceren. Als u de kachel goed op de ruimte afstemt hoeft dit niet, en blijven kachel, glas en rookafvoer langer schoon.

 

Straling en convectie bij onze goedkope houtkachels

 

Als laatste is er de vraag hoeveel stralings- en convectiewarmte u wenst. Stralingswarmte is warmte die direct van de kachel af straalt. De warme gloed die u voelt als u dicht bij een vuur staat. Convectiewarmte is verwarming van de lucht. Doordat warmere lucht stroomt, verplaatst convectiewarmte zich door de hele ruimte. Ook andere kamers profiteren hiervan. Gietijzeren kachels leveren vaak iets meer stralingswarmte, terwijl kachels van plaatstaal meer convectiewarmte opleveren. Voor sommige modellen is zelfs een convectieplaat verkrijgbaar die deze opbrengst van warmte maximaliseert. Een zwaardere kachel zal ook nog lang nadat het vuur gedoofd is convectiewarmte uitstralen. Om dit te bevorderen ziet u vaak speksteen of keramiek aan een houtkachel bevestigd. Deze slaan de warmte op, om deze langzaam weer vrij te geven.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/Aanbiedingen-sale-weken