NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Houtkachel met cv aansluiting bij HGB-Trading

Hoewel de meerderheid van de woningen in Nederland is voorzien van centrale verwarming, komt het ook nog voor dat er een kachel in de huiskamer te vinden is. Dit kan een moederkachel zijn of een houtkachel met cv aansluiting. U heeft dan de charme van een houtkachel en het comfort van centrale verwarming.

 

Een houtkachel doet u denken aan vroeger tijden. De kachel leeft, knettert, spettert en geeft aangenaam gekleurd licht. Het is ontspannend om naar de vlammen te kijken, maar wist u dat u ook milieuvriendelijker en goedkoper stookt met hout? Doordat u hout stookt, produceert u CO₂ neutraal, wat beter is voor het milieu. Daarbij kunt u flink besparen op uw gasrekening. Want zoals u weet, kan de energierekening in een strenge winter flink oplopen met een centrale verwarming. Bovendien is hout goedkoper dan gas. Ook dat scheelt u in de stookkosten. U zou zelfs uw boiler kunnen verwarmen met uw houtkachel. En wanneer u een kachel met cv aansluiting heeft, kunt u er uw centrale verwarming mee verwarmen. Uw kachel moet dan wel genoeg rendement hebben. Gelukkig heeft HGB-Trading de juiste houtkachels voor u. Onze kachels hebben een rendement van minimaal 72%.

 

Diverse houtkachels

 

Wat belangrijk is bij het aanschaffen van een houtkachel met cv aansluiting is dat het vermogen groot genoeg moet zijn om de bestaande radiatoren geheel te kunnen verwarmen. Met de houtkachels van Warmfire weet u dat u dat voor elkaar krijgt. Al onze kachels hebben een zeer hoog uitgaand vermogen, waardoor u bent verzekerd van verwarming door uw hele huis. Laat ons u informeren welke capaciteit past bij uw woning, oftewel welk type kachel voor de grootte uw woning geschikt is. Alle modellen staan opgesteld in onze showroom. U kunt op deze manier goed zien welke kachel past bij uw woning.

 

Houtkachel met cv aansluiting

 

De houtkachel met cv aansluiting is in feite dezelfde kachel als een houtkachel. Het enige verschil is dat u de kachel op de centrale verwarming kunt aansluiten. Hiervoor heeft HGB-Trading de juiste materialen. Een aansluitingsset kunt u in onze webwinkel bestellen. In onze showroom staat een compleet werkend systeem als voorbeeld opgesteld. Het is niet ingewikkeld om zelf uw kachel te installeren. U kunt onze servicelijn bellen met vragen om uw houtkachel met cv aansluiting te installeren. Wij kunnen de montage ook voor u regelen.

 

Voordelen van een houtkachel met cv aansluiting

 

Het voordeel van een houtkachel met cv aansluiting is dat wanneer de kachel uitgaat of tijdelijk niet genoeg warmte levert, uw bestaande cv-installatie de warmtetoevoer weer overneemt. U stookt goedkoper en milieuvriendelijker met uw houtkachel. En uw bestaande cv werkt als back up bij het opstarten van de hout cv installatie of als de hout cv installatie niet genoeg capaciteit levert in het geval dat het vuur dooft.

 

Een ander voordeel van een houtkachel met cv aansluiting is dat u in combinatie met de boilers van HGB-Trading uw douche- en tapwater kunt verwarmen. Heeft u vloerverwarming, dan is het verstandig om met een buffervat te werken. Wij kunnen u hier uitgebreid over informeren.

 

Goed beveiligen, goed aansluiten

 

Een houtkachel met cv aansluiting moet goed beveiligd worden. Zo wordt 1 liter water omgezet in 1600 liter stoom. Daarbij wilt u niet dat er iets verkeerd kan gaan. Wij hebben voor uw kachel een aansluitset op maat. Een aansluitset bestaat uit onderdelen van A-kwaliteit. Bij problemen tijdens het aansluiten kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk. En uiteraard kunnen wij de montage voor u uitvoeren. Een aansluitset kunt u online bij ons bestellen.

 

Om een houtkachel met cv aansluiting aan te sluiten heeft u een rookkanaal nodig waarop aangesloten kan worden. Er moet ook een wateraansluiting aanwezig zijn om de automatische koelwatervulling met terugslagklap te kunnen monteren. Vanwege deze waterkoeling is er ook een waterafvoer nodig; het koelwater moet afgevoerd kunnen worden. En uiteraard heeft u een aansluitpunt op de elektriciteit nodig om uw energiezuinige circulatiepomp aan te sluiten.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/cv-aansluiting