NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Houtkachels gietijzer

Door de stijgende brandstofprijzen en het groeiende milieubewustzijn kiezen steeds meer mensen voor het stoken op hout. Wat is er ook gezelliger dan een houtkachel in huis? Er zijn strakke en moderne houtkachels van plaatstaal, maar als u denkt aan een echt nostalgische sfeer dan weet u dat houtkachels gietijzer zeer populair hebben gemaakt. De fraaie krullen en bewerkingen van het gietijzer hebben nog steeds een aantrekking op vele mensen. HGB-Trading is specialist op het gebied van houtkachels en biedt u de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

 

Voordeel houtkachels gietijzer

 

Als u goed voor een gietijzeren kachel zorgt en het onderhoud trouw pleegt dan kan deze levenslang meegaan. Gietijzer is een stuk duurzamer dan plaatstaal. Een houtkachel van gietijzer geeft bovendien die ouderwetse stralingswarmte, zodat het hele gezin met vrienden en familie weer gezellig rondom de kachel kan zitten en staren in het vuur. Bovendien heeft een gietijzeren kachel een decoratieve waarde. U kunt kiezen uit een keur aan verschillende versieringen. Bovendien kunt u de kachel laten voorzien van een laag van emaille in elke gewenste kleur of tegels. De laag van emaille maakt de kachel bovendien nog duurzamer.

 

Ruime keuze houtkachels gietijzer

 

In onze showroom en onze webshop vindt u een ruime keuze uit zo’n 100 verschillende gietijzeren modellen. Er zijn vrijstaande gietijzeren kachels maar ook modellen die in de muur kunnen worden ingebouwd. Daarnaast vindt u ook houtkachels die geschikt zijn om aan te sluiten op uw centrale verwarming, waardoor u het hele huis warm kunt stoken op hout. Ook voor de tuin en het terras hebben we een aantal geschikte gietijzeren houtkachels. Voor elke situatie hebben wij de juiste kachel, ook als u wellicht van plan bent om uw bedrijfsruimte met hout te gaan stoken.

 

Houtkachel gietijzer van hoge kwaliteit

 

Bij HGB-Trading vindt u alleen gietijzeren houtkachels van de beste kwaliteit. Al deze kachels zijn voorzien van een airwash systeem en een superclean burn systeem, waardoor de ruitjes schoon blijven, zodat u altijd kunt genieten van de vlammen. Door deze systemen en het hoge rendement van 75 procent blijft er extreem weinig as in de aslade over. U hoeft deze dan ook maar één keer per maand te legen. Alle kachels zijn voorzien van zowel een boven- als een achteraansluiting.

 

Hoogste veiligheidsnormen voor houtkachels gietijzer

 

Alle  gietijzeren kachels van HGB-Trading zijn voorzien van een HR label, dragen zeer terecht het CE-keurmerk en voldoen aan de allerlaatste bouwnorm: NEN-EN 13240:2001. Dit zijn de allerlaatste en allerhoogste veiligheidsnormen en daarmee wil HGB-Trading laten merken dat zij veiligheid voorop hebben staan. Een houtkachel van gietijzer is natuurlijk een heel nostalgisch, maar niemand verlangt terug naar de branden en de rookvergiftiging van vroegere tijden.

 

 

Houtkachels gietijzer met uitstekende service

 

Al onze houtkachels van gietijzer zijn uit voorraad leverbaar. Wij zorgen ervoor dat we altijd meer dan 2500 kachels in ons magazijn hebben, zodat u nooit lang hoeft te wachten op uw bestelling. Als u uw houtkachel via de webshop bestelt, dan wordt deze binnen twee werkdagen geleverd.  Komt u langs bij onze showroom in Velserbroek dan kunt u uw houtkachel na aankoop zelfs direct meenemen. In onze showroom bent u bovendien welkom om een kijkje te nemen en de ruime keuze eens van dichtbij te bekijken. Onze medewerker helpen u graag met deskundig en vrijblijvend advies over een gietijzeren kachel die voldoet aan uw wensen en smaak.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/gietijzer