NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Plafondlampen in allerlei soorten en stijlen

Plafondlampen

 

De naam, plafondlampen, zegt eigenlijk al genoeg. Het zijn lampen die direct aan het plafond bevestigd zitten. Plafondlampen hebben vooral de functie om praktisch te zijn. Vaak zijn ze wat kleiner van formaat en meestal ook wat goedkoper dan bijvoorbeeld hanglampen. Natuurlijk heb je uitzonderingen, zo kan je denken aan plafondlampen met veel en grote kristallen.

 

Verschillende stijlen

Verlichting kun je eigenlijk de stijlen van lampen opsplitsen in 4 hoofdcategorieën:   moderne- , klassieke- , industriële- en kinderlampen. Dit geldt natuurlijk ook voor plafondlampen.

 

Moderne plafondlampen

Als je het hebt over moderne verlichting dan heb je het eigenlijk over verlichting met een strakke en nieuwe uitstraling. Veel rechte lijnen en geen of nauwelijks versieringen. Het is natuurlijk logisch dat moderne verlichting hoort bij een modern interieur. Een moderne plafondlamp past niet goed in een huis met een vrij oude inrichting. De moderne lampen zijn meestal ook zilver van kleur.

 

Klassiek

Het tegenovergestelde van modern is natuurlijk klassiek. Bij modern denk je dus aan rechte lijnen en geen versieringen, wat juist het kenmerk is van klassieke lampen. Ook de kleur van een klassieke lamp is vaak brons wat die kenmerkende ‘klassieke’ indruk geeft. Net als bij moderne verlichting moet de stijl van de lamp wel passen bij de stijl van de inrichting van de kamer. Bij klassieke plafondlampen moet je ook denken aan kroonluchters, vaak grote en hele sierlijke lampen.

 

Industriële plafondlampen

Deze categorie is sinds kort een nieuwe trend in de verlichtingssector. Deze lampen zijn gebaseerd op de verlichting uit de tijd van de Industriële Revolutie. Vaak in een nieuw jasje gestopt zijn dit hele populaire lampen. Ze passen erg goed bij een moderne kamer.

 

Kinderlampen

De naam zegt eigenlijk al genoeg, lampen voor een speel- of slaapkamer van een kind. Je vindt lampen voor hele kleine kinderen, maar ook lampen voor peuters en kleuters. Voor jongenskamers en ook voor meisjeskamers is er een groot assortiment aan kinderlampen.

 

Trends

Heel populair deze dagen is LED verlichting. LED heeft heel veel voordelen vergeleken met andere lichtbronnen. Zo is het erg zuinig, verslijt het amper en kan het meerdere kleuren aannemen. LED wordt veel gebruikt bij moderne verlichting. Zo heb je schitterende hanglampen met dun gesneden metaal en mooie glasplaten op elkaar. Deze lampen zij wat aan de dure kant maar heel mooi om bijvoorbeeld boven een eettafel of balie in een winkel e.d. te hangen.

Zoals al eerder genoemd zijn ook lampen met een industriële uitstraling sinds kort een trend. Je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren.

 

 

 

Persoonlijke voorkeur

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur wat inrichting betreft. En voor iedere stijl van de inrichting heb je een groot assortiment qua verlichting. Ook moet je bij plafondlampen rekening houden met de functie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.directlampen.nl/plafondlampen