NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Rookkanaal nodig?

HGB-Trading heeft een enorm assortiment aan rookkanalen, voor iedere situatie heeft HGB-Trading een passend rookkanaal dan wel een passende oplossing. Uw houtkachel schreeuwt om een goed rookkanaal. Wist u dat als u gebruikt maak van een rookkanaal wat niet goed geïsoleerd is dat u problemen krijgt met de thermische trek?

Een rookkanaal is in de meeste gevallen dubbelwandig, u mag met enkelwandig rookkanaal werken totdat het rookkanaal naar buiten gaat of door het plafond naar boven.  De diameter van het rookkanaal dat u nodig heeft is afhankelijk van de aansluitmaat van de kachel. U dient de aansluitmaat van de kachel op te meten, met deze gegevens gaat u een rookkanaal bestellen.

Vaak is het zo dat mensen met een oud kacheltje beginnen te stoken om te kijken of een houtkachel hen wel bevalt. Voor weinig geld is er vaak een houtkacheltje op de kop te tikken. Bespaar nooit op de kosten dan wel de kwaliteit van een rookkanaal. Een rookkanaal moet van goede kwaliteit zijn dit voor de brandveiligheid en wanneer een rookkanaal niet goed zou functioneren dan zal de hout kachel ook niet naar behoren branden. Wist u dat een rookkanaal moet voorzien zijn van een t600 markering? Wanneer u een gebruikt rookkanaal aanschaft zal deze markering er niet op zitten daar deze wet sinds 2012 van kracht is geworden.

Check list voor uw rookkanaal:

  • Controleer diameter kachel
  • Controleer markering T600
  • Controleer of er nog onderdelen van het rookkanaal te verkrijgen zijn
  • Controleer of er een certificaat bij het rookkanaal zit

HGB-Trading verkoopt rookkanalen van Warmfire® deze zijn gecertificeerd en zijn scherp geprijsd, u koopt bij ons een nieuw rookkanaal voor de prijs van een gebruikte.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp