NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Zwemspa voor ontspanning of intensieve training

Steeds meer mensen zijn zich bewust dat een gezonde levensstijl waarin de fysieke en geestelijke gezondheid in balans is zijn vruchten afwerpt op het dagelijks functioneren. Je voelt je vitaler, je functioneert beter, je voelt je gezonder en gelukkiger. Inspannen en ontspannen gaan hand in hand binnen dit begrip en iedereen kan dit naar eigen behoefte invullen. Vooral naar ontspanning gaat men tegenwoordig steeds bewuster op zoek. Dit lijkt makkelijk dan het is. Denk maar eens hoe druk uw werkleven is en hoe uw sociale leven eruit ziet. Toch zijn er mogelijkheden om te ontspannen, en niet alleen buitenshuis.

En voorbeeld van een uniek ontspanningsproduct dat u thuis kunt “gebruiken” is een Jacuzzi. Vandaag de dag is de Jacuzzi ofwel bubbelbad een bekend wellness product. Velen onder ons hebben al eens mogen vertoeven in dit heerlijk verwarmd bad met bubbels en massagejets. Nog niet zo bekend en een uiterst uniek stukje wellness is een zwemspa.

Een zwemspa, in het buitenland ook wel swimspa genoemd, is een combinatie van een zwembad en een Jacuzzi.  Een zwemspa biedt de voordelen van een zwembad en een Jacuzzi in één. Zo kunt u bijvoorbeeld rustig zwemmen, een intesieve zwemtraining ondergaan of juist zoals u gewend bent van een bubbelbad genieten van de massagestralen en bubbels. Wanner u op zoek bent naar een product voor zowel inspanning als ontspanning kunt u niet om de zwemspa heen.

Maar wat zijn nou de grotee voordelen van een zwemspa ten opzichte van een regulier zwembad? Allereerst is een groot voordeel dat een zwemspa t.o.v. een zwembad minder ruimte in beslag neemt en dus ook in een kleinere tuin of terras geplaatst kan worden. Een ander voordeel is dat een zwemspa kopen stukken goedkoper is dan een zwembad aanleggen. Ook niet geheel onbelangrijk uiteraard.

Een zwemspa is zoals eerder genoemd ook een uniek product voor de sporters onder ons. Zo kun je tal van fitness oefeningen die het lichaam versterken (dankzij de gewichtsloosheid die u ervaart in het water gaan de oefeningen gemakkelijker dan normaal) uitvoeren. Tevens is het warme water en de zachte aanwezige stroming buitengewoon geschikt om te herstellen van blessures.

Het gedeelte waar men kan zwemmen en het gedeelte van de Jacuzzi zijn van elkaar gescheiden. De temperatuur van beide gedeeltes kunt u geheel naar wens instellen. Dit is vooral ideaal wanneer u na uw zwemrondje of intensieve training even lekker wilt bijkomen.

Een pareltje van moderne wellness is de zogenaamde zwemspa, een combinatie van een zwembad en een spa. Dat is een soort van bad waarin tegenstroomjets aanwezig zijn waardoor je ter plaatse kan blijven zwemmen. Een beetje zoals de loopband in het fitnesscentrum. Tegelijkertijd kan je kiezen om rustig gemasseerd te worden door de hydromassage. Dit is dus een ideale oplossing als jij bijvoorbeeld wilt zwemmen, terwijl je partner liever rustig geniet van de hydromassage. Vanaf afmetingen van vier meter op twee meter kan je al een zwemspa laten installeren.

http://www.sunspabenelux.nl