NLCSA.nl
Image default
Zakelijk

Krimpfoliemachine kopen

Fruit wat is aangesneden en wat je niet wilt weggooien maar liever wilt bewaren dus moet je het gaan bedekken, iets moeten opwarmen maar wel moet afdekken. Het is een alledaags product wat hiervoor gebruikt wordt en wat ook in alle supermarkten te verkrijgen is. Krimpfolie ook wel handwikkelfolie genoemd. Het is er in verschillende kleuren en maten, transparant, blauw, rood noem maar op. Een rol in de winkel heeft een standaard afmeting van 50 centimeter bij 300 meter.

Krimpfolie is materiaal wat van plastic is gemaakt veel bedrijven gebruiken dit product. Als de krimpfolie om een product wordt gedaan dan wordt deze hierna verhit zodat de folie precies om het product past, het neemt dan dus de vorm van het product aan om deze te beschermen tegen stoffen van buitenaf. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om producten bij elkaar te binden zoals een sixpack cola wat verpakt is van krimpfolie gemaakt. Ook dozen die bij elkaar moeten worden gehouden of een lading op een pallet wordt verpakt met krimpfolie zodat dit bij elkaar blijft en beschermt is. Dit kan met de hand gedaan worden, maar ook met een krimpfolie machine kan de folie worden aangebracht. In een krimpfolie machine wordt het product eerst verpakt met de folie, hierna gaat het door een verwarmde tunnel of oven en krimpt de folie om het product heen. Ook kunnen er hittepistolen gebruikt worden om de folie te laten krimpen, deze manier wordt vooral bij grote verpakkingen gebruikt. De folie is ook in verschillende diktes en krimpratio’s te verkrijgen.

gebruik van een krimpfoliemachine

Niet alleen voor kleine producten wordt krimpfolie gebruikt, het kan ook nog gebruikt worden voor bijvoorbeeld kappen te maken boven een steiger zodat bouwvakkers door kunnen werken met slecht weer, ook hele panden kunnen in krimpfolie verpakt worden, maar ook om hele boten mee in te pakken of vliegtuigen. De functie van de folie is om het product te beschermen tegen bijvoorbeeld weer en wind, om het product goed te kouden zodat het niet smerig wordt of ter hygiëne, maar ook bij transport wordt krimpfolie gebruikt.. Het gebruik van krimpfolie is dus erg verschillend en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden en kan op verschillende manieren worden aangebracht, maar de meest voorkomende is toch wel met een krimpfolie machine. De krimpfolie zit vaak erg strak om het product heen kan het lastig maken om het te verwijderen van het product.

 

https://vddriftverpakking.nl/verpakkingsmachines/krimpfoliemachine/