NLCSA.nl
Image default
Aanbiedingen

Radeloos op zoek naar een marketing whiz voor jouw bedrijf? Zo pak je het aan!

Het kan moeilijk zijn om leden voor jouw marketingteam te vinden die over de juiste vaardigheden beschikken. Het vinden van de juiste kandidaat voor de functie kan veel tijd en moeite kosten. Dit komt doordat het talent niet alleen over de juiste talenten en vaardigheden moet beschikken, maar ook over de juiste eigenschappen en goed bij het bedrijf moet passen. Om echt met het bedrijf mee te groeien, zou het ook uitstekend zijn als de nieuwe marketingleider openstaat voor een baan op lange termijn. Maar de juiste persoon vinden is ongetwijfeld moeilijk, nietwaar? Want waar vind je nu zo’n marketingtalent? We lopen in dit artikel met jou door welke acties jij kunt ondernemen om jouw zoektocht naar de ideale match te realiseren. 

Maak een profiel dat daadwerkelijk geschikt is voor de functie

Als je op zoek bent naar de perfecte kandidaat, moet je wel een volledig en correct functieprofiel opstellen. Het is echt cruciaal dat je dit functieprofiel precies maakt zoals je de persoon in gedachte hebt. Je kunt immers niet verwachten dat de ideale sollicitant zich in die rol en dat profiel kan vinden als jij niet precies hebt nagedacht over wie je eigenlijk zoekt. Daarom is het essentieel om grondig na te denken over het karakter, de waarden, de normen en de behoeften van jouw bedrijf in een kandidaat en de vereisten voor bepaalde vaardigheden. De kans dat de ideale kandidaat zich kan vinden in het functieprofiel neemt aanzienlijk toe met hoe grondig jij het hebt doordacht en geschreven. 

Waardeperceptie intern

Het engagement van jouw werknemers op lange termijn zal sterk beïnvloed worden door hoe goed alles intern georganiseerd is. Wees openhartig en eerlijk over wat er binnen jouw bedrijf gebeurt naar potentiële nieuwe medewerkers. Als je niet eerlijk kunt of wilt zijn over jouw bedrijf en hoe het er intern aan toe gaat, moet je je echt achter de oren krabben. Werknemersgeluk en positiviteit zal namelijk een grote rol spelen met de duurzaamheid van medewerkers binnen de organisatie. Ook zal dit absoluut een verschil maken naar hoe het bedrijf overkomt naar de buitenwereld. Jouw bedrijf moet genoeg te bieden hebben als je nieuwe medewerkers wilt aantrekken en de huidige tevreden wilt houden. Door de waardeperceptie van uw werknemers te beïnvloeden, kun je hun tevredenheid verhogen. Het aanbieden van trainingen en opleidingen om de maatschappij of hun als individu te verbeteren is een hele sterke manier om dit te bereiken.

Schakel hulp in van buitenaf

Voor de werving & selectie online marketing kun je ook besluiten om met een wervingsbureau te werken. Door met een wervingsbureau te werken, kun je jouw zorgen laten rusten en je richten op andere cruciale organisatorische zorgen. Een recruiter voor online marketing heeft de nodige vaardigheden, informatie en het netwerk om snel de ideale kandidaat voor jouw bedrijf te vinden. Verhoudingsgewijs kan dit veel voordeliger zijn dan wanneer je zelf gaat proberen de perfecte match te vinden.