NLCSA.nl
Image default
Aanbiedingen

Waarom heb je een paardrijbroek nodig voor het paardrijden?

waarom heb je een paardrijbroek nodig voor het paardrijden?

 

 

 

Waarom heb je een paardrijbroek nodig?

Als je net begint met paardrijden heb je niet gelijk een paardrijbroek nodig. De eerste tijd kun je best  een tijdje met een los zittende broek eens testen of je het paardrijden wel echt leuk vind. Als je besluit dat je echt wilt gaan paardrijden is een paardrijbroek wel echt nodig, welke discipline je ook gaat voeren. Een normale broek is er niet voor gemaakt om in een zadel mee te rijden. Deze zal door de naden erg in de benen gaan schuren en bovendien zal deze stof erg snel gaan slijten, en dat is natuurlijk ook zonde.

Vroeger was de rijbroek alleen functioneel: hij moest je warm houden, grip geven en niet snel slijten. Deze was ook alleen in het zwart en donkerblauw te verkrijgen. Tegenwoordig is de paardrijbroek veel verder ontwikkeld en bestaat deze in alle soorten, kleuren en maten.

Welke paardrijbroek is geschikt voor jou?

Bij een rijbroek zijn er een paar punten waar je goed op moet letten, en dus niet alleen of de maat goed is. Hoe veel je in de week rijdt heeft veel invloed op de aanschaf van jouw rijbroek. Als je maar één keer per week rijdt heb je een minder dure rijbroek nodig. Rijd je elke dag is het verstandig om een goeie investering te doen. Dit betekend niet dat je de duurste moet nemen, maar het wordt wel aangeraden om niet voor een B of C merk te kiezen, aangezien je hem elke dag aan hebt. Als je goed zoekt op internet kun je hele leuke rijbroek aanbiedingen tegen komen. Ook winkels hebben vaak leuke acties, maar over het algemeen zijn ze op internet het goedkoopste te verkrijgen.

Voor kinderen zijn er uiteraard ook kinder rijbroeken te verkrijgen. Deze rijbroeken zijn over het algemeen van een kwalitatief lage stof. Hier zit een logische gedachte achter. Kinderen groeien namelijk vrij snel uit hun kleren waardoor het zonde is om een rijbroek van hoge kwaliteit te kopen. Als je een kinderbroek gaat aanschaffen is het vooral belangrijk dat de broek lekker zit en dat uw kind voldoende bewegingsvrijheid heeft.

Paardrijbroeken online kopen

Als je een rijbroek wilt aanschaffen wordt het zeer aangeraden om eens op een webshop te kijken. Een groot voordeel van een webshop is dat je veel meer keuze hebt, aangezien het assortiment groter is, maar ook dat de prijzen veel voordeliger zijn. Op internet wordt de prijs erg laag gehouden om de concurrentie te slim af te zijn. Ook kun je op internet vaak een duidelijke foto zien, en bij sommige websites kun je ook recensies lezen over het artikel. Tegenwoordig zijn de verzendingen ook zo snel verstuurd dat je deze de volgende dag al kunt verwachten.

Hoe hoort een paardrijbroek te zitten?

Een paardrijbroek is en broek die goed moet zitten. Hij moet niet afknellen, maar ook niet afzakken. Een goede pasvorm is van groot belang tijdens het rijden. Een slecht zittende paardrijbroek kan je hinderen en dit is uiteraard niet wat je wilt. Maar hoe hoort die dan wel te zitten Hieronder een lijst van enkele dingen waar je op kan letten:

  • Hoe valt de broek bij mijn heupen?
  • Is de vroeg lang genoeg/ te lang?
  • Doet de rits van de gulp het goed?
  • Hoe staat hij mij?
  • Zit de broek comfortabel?

  Hieronder laat het filmpje ons zien wat de verschillen zijn tussen een lederen en een siliconen zitvlak.

 

https://123ruitersport.nl/paardrijkleding/rijbroeken.html