NLCSA.nl
Image default
Vakantie

Roadtrip door de USA

Een roadtrip door Amerika met de camper is natuurlijk de ultieme droom van elke reiziger. De Verenigde Staten zijn wel erg groot, het is daarom zaak goed te kiezen welke route jij wil nemen. Wij zetten vijf mooie routes voor je op een rijtje

 

Highway 1

 

Highway 1 is de naam die is gegeven aan de California State route 1. Dit is een adembenemend mooie, kronkelige route die zich ruim duizend kilometer uitstrekt langs de westkust van Amerika. De variatie maakt deze route echt geweldig. Je komt onderweg grote bossen, kleine vissersdorpjes en verlaten strandjes tegen. Daarnaast heb je ook nog prachtige steden die je tegenkomt die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

The best of the west

 

Wanneer je twee á drie weken de tijd hebt kun je perfect de grote steden en de natuurgebieden afgaan in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Begin lekker luxueus in Los Angeles en stap vanuit daar je camper in en ga langs het prachtige natuurschoon van Yoshua Tree park en Lake Havasu. Vanuit hier kun je door naar de Grand Canyon en zo verder naar Death Valley en Yosemite National Park. Uiteindelijk kun je je trip eindigen in San Francisco.

 

Route 66

 

Waarschijnlijk de beroemdste route van de wereld, Route 66. Deze route loopt van Chicago naar Santa Monica. Voel de nostalgie op deze route en treedt in de voetsporen van de gelukszoekers die deze route vroeger gebruikten om in het westen terecht te komen. Je reis door maar liefst acht staten en krijgt een goed beeld van het Amerikaanse leven.

 

The deep south

 

Dit is een bijzondere tour door het zuidoosten van Amerika. Je start in Atlanta en gaat via het schitterende Great Smokey Mountains National Park naar Nashville, de bakermat van de country muziek. Hierna ga je door naar Memphis en zo door naar New Orleans. Een prachtige reis.

 

From New York to Miami

 

Deze reis start je in misschien wel de vetste stad op aarde, New York City! Geniet eerst een paar dagen van deze stad voor je op pad gaat. Het leukste is om eerst met de trein naar Philadelphia en Washington te gaan en vanuit daar de camper te pakken. Rijd langs de prachtige kustroute verder naar het zuiden om zo Miami te bereiken.


Natuurlijk moet je een goed camper zien te vinden in Amerika. Omdat het verkeer daar nog wel eens chaotischer kan zijn dan hier in Nederland is het aan te raden om te zorgen dat je een camper hebt met een achteruitrijcamera set. Mocht deze niet te vinden zijn staan er vaak online wel tweedehands achteruitrijcamera te koop.

https://www.vanzwitserland.nl/