NLCSA.nl
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg je voor comfort op je boot!

Zo zorg je voor comfort op je boot!

Een dagje varen is erg leuk, maar dat is alleen zo als je perfect bent voorbereid. Zo zijn snacks en de juiste route erg van belang, maar is comfort dat ook. Comfort op een boot klinkt misschien onhaalbaar, maar niks is minder waard. In deze blog geven we je drie manieren hoe jij voor comfort op je boot kan zorgen. Lees dus snel verder!

  1. Fenders

Fenders, ook wel stootkussens genoemd, zijn bevestigd aan de buitenkant van je boot en vangen de klap op die je maakt tijdens het aanmeren, of tijdens botsingen. Dit is belangrijk voor jouw comfort tijdens het varen, want als deze fenders niet geïnstalleerd waren – of niet op de juiste wijze – kan deze klap hard aankomen. Zorg er dus voor dat jouw fenders goed opgepompt zijn, anders moet jij je goed schrap zetten voordat je wilt aanmeren.

  1. Een windscherm

Ben jij van plan om te gaan varen met een boot die een redelijke snelheid kan halen? Dan is het belangrijk dat jij een windscherm aanbrengt op je boot. Je wilt natuurlijk een gesprek kunnen hebben met je vrienden op de boot, maar als jij erg snel gaat zal dit niet kunnen zonder windscherm. De wind zal jullie namelijk onverstaanbaar maken. Wees niet bang dat je niet meer kunt genieten van de wind door je haren als je een windscherm aanbrengt: een windscherm maakt jouw boot niet compleet windvrij. 

  1. Bootstoelen

Op een boot moet je ook comfortabel kunnen zitten. De meeste booteigenaars vergeten dit, maar door de juiste bootstoelen aan te brengen op jouw boot, verzeker jij jezelf ervan dat je comfortabel het water op kunt gaan. Bootstoelen kun je gebruiken tijdens het varen, maar zorgen ook voor zitcomfort als je even ergens aanmeert. Zo kun je optimaal van de omgeving genieten vanaf je boot. 

Voor de perfect bootstoel, en andere benodigdheden voor op je boot, raden wij het aan om eens een kijkje te nemen op de website van Boottotaal. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor op je boot. Met Boottotaal beleef jij de ultieme vaarervaring!