NLCSA.nl
Image default
Dienstverlening

Een letselschade advocaat voor regio Amsterdam

Een letselschade advocaat in Amsterdam is een advocaat die mensen helpt die lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt als gevolg van nalatigheid of opzettelijk handelen van een andere partij. Het komt vaak voor dat u na een ongeluk extra afspraken moet inplannen bij een fysiotherapeut, dat u enkele operaties of andere behandelingen moet ondergaan of dat u zelfs uw werk niet meer kunt uitvoeren door het blijvende letsel. In al deze gevallen kan Trias Legal uw helpen om vergoeding te ontvangen voor deze kosten. Voor de slachtoffers kan deze vergoeding een enorm verschil maken, daarom neemt het team van Trias Legal iedere zaak erg serieus. Het team zet hun kennis in om tot een gepaste schikking te komen waar het slachtoffer tevreden mee is.

Wat kan een letselschade advocaat voor je doen?

Een letselschade advocaat in Amsterdam is een civiele advocaat. Hij behandelt voornamelijk gevallen van opzettelijke en nalatigheid onrechtmatige daad. Burgerlijke advocaten worden doorgaans ingehuurd om namens een ander geld van de ene persoon terug te vorderen. Wanneer een persoon een civiele procedure tegen een ander instelt, wordt meestal een civiele advocaat ingeschakeld om de rechtszaak aan te spannen. De benadeelde partij zal een letselschade advocaat inhuren wanneer een geschil een vergoeding of betaling van medische kosten van letsel omvat.

Het schikken van een letselschadeclaim

Eenmaal aangehouden, zal een letselschade advocaat van Amsterdam proberen te onderhandelen over een schikking van de zaak. De letselschade advocaat zal vervolgens een rechtszaak aanspannen als de onderhandeling mislukt. Een rechtszaak is een civielrechtelijke procedure waarbij de ene partij de andere aanklaagt voor geld of eigendommen. De aanklager wordt doorgaans de eiser genoemd. De beklaagde is de persoon die wordt vervolgd. Een zaak gaat meestal alleen naar de rechtbank zodra er een hoge vergoeding aan vast hangt. Bij lagere bedragen is het vaak makkelijker om tot een passende schikking te komen.