NLCSA.nl
Image default
Dienstverlening

EHBO cursus volgen in uw buurt

Veel mensen staan er niet bij stil, maar mensen in nood helpen is volgens onze wetgeving verplicht. Het is daarom prettig om enige kennis te hebben over eerste hulp verlenen. Het volgen van een EHBO cursus is daarom een echte uitkomst. Dit is al mogelijk vanaf 16 jaar en leert u vele manieren waarop u in noodsituaties kunt helpen. Zo snel mogelijk in actie komen helpt om een zo groot mogelijke slagingskans te realiseren bij een slachtoffer. Of het nu gaat om wondverzorging of het helpen van een onderkoeld persoon, door uw kennis en inzet kunt u er echt zijn voor uw medemens. Kies daarom vandaag nog voor een EHBO cursus volgen!

 

Welke EHBO cursus past bij mij?

Uw regionale aanbieder biedt u een aantal verschillende opties. Zo is er de standaard EHBO opleiding, waarin u alle belangrijke onderdelen onder de knie krijgt. Denk hierbij onder meer aan het stelpen van wonden en bloedingen en het behandelen van brandwonden. Ook zaken als vergiftiging, oogletsel en botbreuken worden uitgebreid behandeld. U leert zo precies welke stappen u in een bepaalde noodsituatie moet nemen. Heeft u al eerder een EHBO cursus gevolgd? Dan kunt u nu opteren voor een herhalingscursus EHBO of een reanimatiecursus waarbij u tevens leert om te gaan met de AED. Tevens zijn er speciale cursussen omtrent eerste hulp bij baby’s en kinderen.

 

Aanmelden voor een cursus

Zodra u uw keuze heeft gemaakt voor een bepaalde cursus kunt u zich direct online aanmelden. Er is altijd wel een geschikte opleidingslocatie bij u in de buurt. In slechts een aantal dagdelen legt u een stevige basis op het gebied van EHBO, waarmee u altijd klaar bent om hulp te bieden in een noodsituatie. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om de cursus met een eigen groep te volgen, bijvoorbeeld met collega’s. Dit is ook nog eens extra voordelig. Overigens bieden steeds meer zorgverzekeringen een vergoeding aan voor het volgen van een reanimatie- of EHBO cursus. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden bij uw plaatselijke opleidingslocatie.