NLCSA.nl
Image default
Dienstverlening

Hoe Te Leven Na Een Scheiding

Scheiding – het is een klein beetje sterven. Waarschijnlijk hebben beiden de harde werkelijkheid onder ogen moeten zien. 

En deze woorden zijn niet alleen een goede metafoor. Psychologen zeggen dat het stressniveau na een scheiding van twee hechte mensen ongeveer gelijk is aan een jaar solitaire opsluiting.

Dus zijn we in ieder geval één keer in ons leven gedoemd om solitaire opsluiting te ondergaan. Het klinkt vreemd, maar de grootste schade wordt meestal geleden door degene die de scheiding in gang heeft gezet. Dit komt voornamelijk voor doordat de hoofdrolspeler hierin, naast de stress van het initiatief, ook vaak een enorm groot schuldgevoel krijgt. Het slachtoffer van deze acties vergeet de traumatische gebeurtenis snel, maar bij de initiator kan het wel eens de rest van zijn leven aan zijn geweten blijven knagen.

Er zijn verschillende tips die de pijn van een scheiding mogelijk kunnen verzachten:

Deel jouw probleem met zoveel mensen als mogelijk. Bij psychoanalyse wordt dit de methode van de verspreiding van rouw genoemd. Het resultaat is dat je je snel weer prettiger voelt.

Ga voor een Spiegel zitten en vertel jezelf over je eigen verdriet. En nog beter – wees niet verrast – zing er over! Psychologen zeggen dat een dergelijke therapie effectief helpt bij het overkomen van stress. Daarnaast zul je zo erg geobsedeerd raken door het proberen te zingen van een hoge of lage noot, dat tegen de tijd dat je klaar bent met je solo optreden je eigenlijk de reden van je verdriet al vergeten bent. Het beste kun je de oefening voor de spiegel eindigen met wat imitatie oefeningen. Een paar rare gezichten helpen ook bij je stemming. Het is jouw taak om aan jezelf te bewijzen dat het probleem niet belangrijk is.

Verander je uiterlijk. Door bijvoorbeeld naar de kapper te gaan of een andere soort jurk te dragen.

Gooi alles weg wat je associeert met je vorige liefde.

Probeer direct na de scheiding snel je leven weer op te pakken. Breng tijd door met vrienden, ga naar feestjes en ga sporten. Doe alles om je leven niet saai te laten worden.

Doe leuke dingen voor jezelf. Kijk bijvoorbeeld naar je favoriete film, lees je favoriete boek. Kleed je leuk, zelfs al blijf je die avond thuis.

Kijk naar je LIEFDESVERHAAL alsof het een komische film is , zoek de humoristische kanten van de scheiding en doe alsof het een sitcom is.

Volg je dit advies en voor je het week lijkt je verhaal wel het verre verleden.

Psychologie deskundigen Gouda

https://www.depsycholoog.nl/Gouda/