NLCSA.nl
Image default
Dienstverlening

Waarom Leiders Wijsheid Nodig Hebben

We verwachten vaak, van diegene in een leiderschapsrol, dat hij een groep en zijn belanghebbenden voorziet van goed doordachte besluiten, waarmee de beoogde resultaten worden behaald! Echter, hoe kan iemand een juiste beslissing nemen, zonder eerst de juiste vaardigheden, gereedschappen en kennis te hebben ontwikkeld om hem hierbij te helpen?

De combinatie van consistentie met een positieve doorpak-mentaliteit, het ondergaan van relevante training, leren van elke ervaring, etc. en het ontwikkelen van beoordelingsvermogen wat nodig is zal hopelijk het type relevante wijsheid creëren wat een echte leider moet beheersen. 

1. Hoe, wat, waar, wanneer: Een echte leider toont anderen de weg waarop ze moeten doorgaan, en wat er gedaan moet worden! Daarbij, wanneer men doorgaat, zal echt het verschil maken, want acties moeten tijdig zijn, anders zullen deze vaak de waarde verliezen!

2. Ideeën; ideologie; verbeelding: Wanneer men genoegen neemt met alsmaar hetzelfde doen, dan zal men over het algemeen geen echte leider zijn! Een echte leider introduceert ideeën op basis van de ideologie van de groep, hij bezit creativiteit en verbeeldingskracht, waarmee hij de dingen visioneert zoals ze moeten zijn in plaats van hoe ze nu zijn of hoe ze waren. 

3. Versterken; oplossingen; duurzaam: In plaats van terug te vallen op vingerwijzen en klagen zal een echt leider zoeken naar manieren om zijn organisatie te versterken, door het introduceren van duurzame oplossingen, het implementeren van betekenisvolle positieve verandering! Kijk verder dan de uitdagingen van het nu en zie, creëer en implementeer de beste, meest relevante en duurzame oplossing.

4. Graaf diep; lever: Ga dieper dan de oppervlakte, en graaf diep om de mogelijkheden, alternatieven en opties te ontdekken. Men meet de kwaliteit van iemands leiderschap af aan het vermogen om consistent zijn beloftes waar te maken!

5. Opties; kansen; organiseer: Ben jij klaar om de opties af te wegen, en de kansen voor te bereiden welke zich aan je voor doen? Positioneer jij jezelf zo dat je je eigen kansen kunt creëren, omdat je klaar bent en georganiseerd om de benodigde doelen en acties te behalen?

6. Zet je stempel; motiveer: Hoop jij te kunnen leiden op een betekenisvolle manier, dan moet je je stempel zetten door anderen te motiveren om meer betrokken te raken, toegewijd en meer te geven!

Een echte leider heeft echte wijsheid nodig! Kan jij het aan?

www.ivpp.nl 

https://www.ivpp.nl/situationeel-leiderschap/