NLCSA.nl
Image default
E-Books

Kobo Aura Edition 2 Cover Guide

 

Op zoek naar de juiste cover voor je Kobo Aura Edition 2 is een geen makkelijke zaak. Het aanbod is enorm en de prijsverschillen dus ook. Welk hoesje kun je nou het best kopen? En wat ben je eigenlijk kwijt voor een hoesje van goede kwaliteit? 

Het belangrijkste in een hoesje, is dat hij de e-reader goed zal beschermen. Hiervoor is het van belang dat het hoesje van een sterk materiaal is gemaakt. De meeste hoesjes zijn gemaakt van een soort plastic dat een soort leer moet imiteren. Bij hoesjes waar de e-reader niet ingeschoven maar ingeklikt moeten worden zal de cover ook voorzien zijn van een harde achterkant. Deze harde achterkant voorziet de e-reader van een stevige basis en zorgt voor een goede bescherming. Als een winkel vertrouwen heeft in haar eigen covers zal deze ook altijd een goede garantietermijn geven voor haar hoesjes. 

Na de kwaliteit komt hoe het hoesje eruitziet. Zeer goedkope covers hebben vaak een slechte afwerking en zien er niet mooi uit. Iets duurdere hoesjes zullen vaak beter afgewerkt zijn en leuker zijn om naar te kijken. Sommige webshops hebben ook verschillende kleuren in hun assortiment zitten om ervoor te zorgen dat je altijd een leuk hoesje hebt wat aan jouw smaakvoorkeur voldoet. Kijk dus even goed rond bij verschillende winkels of je er geen kan vinden die in jouw lievelingskleur is. Kobohoesje.nl heeft bijvoorbeeld hoesjes in de kleuren blauw, zwart, lichtblauw en roze.

Naast kleur en kwaliteit is het tegenwoordig ook zeer handig als de e-reader zich uit zichzelf aan en uitschakelt als je de cover open of dicht slaat. Veel covers zijn voorzien van deze handigheid maar het verdient toch aanbeveling om dit even goed te checken. In het geval dat je twijfelt, neem dan even contact op met de eigenaar van de desbetreffende winkel. Op deze manier weet je zeker dat je van deze functie gebruik kunt maken.

Qua prijs is lastig te zeggen wat een faire prijs is. Sommige webwinkels zullen de hoofdprijs vragen. Dit zijn vaak winkels met een grote naam. Als je iets verder kijkt kun je ook hoesjes vinden voor lagere prijzen. Vanaf 15 euro zul je een hoesje kunnen krijgen wat van voldoende kwaliteit is om je e-reader langere tijd van bescherming te voorzien.

 

Let tenslotte op of je wel een hoesje bestelt dat je er eentje koopt die voor jouw e-reader is. Zeker Kobo heeft er een handje van de laatste tijd om namen aan haar e-readers te geven die erg op elkaar lijken. Haar nieuwste e-reader is bijvoorbeeld de Kobo Aura Edition 2 die nauwelijks in naam te onderscheiden valt van de oude Kobo Aura. Zeker in dit soort gevallen is het raadzaam om even te checken welke e-reader je hebt, zodat je niet het verkeerde en een niet passend hoesje koopt. Kobo heeft een handige guide waarin je kunt zien welke e-reader je hebt.

http://www.kobohoesje.nl