NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Hovenier De Noord-Hollandse Tuinman helpt heel Alkmaar!

Wanneer ik soms door de wijk loop, heb ik echt het idee dat er iets moet gebeuren: we moeten een hovenier in mijn woonplaats Alkmaar zoeken. Want wat is het toch verschrikkelijk soms: tuinen die al tientallen jaren niet meer onderhouden zijn, allemaal speelgoed dat maar rondslingert en een hele hoop dode bomen en planten. Ik zie steeds vaker dat tuinen niet bijgehouden worden en dat mensen hier geen tijd voor vrij maken. Elke keer als ik dan weer zo’n ravage in een tuin zie, dan irriteert mij dat mateloos.

Gezocht: een hovenier in Alkmaar die weet hoe het moet!

Serieus, ik ben weleens in staat geweest om flyers te gaan verspreiden met de vraag welke hovenier in Alkmaar bereid was de hele wijk onder handen te nemen. Wel heb ik één keer, hoe gênant ook, aangebeld bij mensen van wie de tuin écht een ravage was. Deze mensen waren er alleen niet zo heel blij mee dat ik hen vroeg wanneer zij hun tuin gingen onderhouden of onder handen lieten nemen. De tuinen bleven mij achtervolgen, op een gegeven moment sneed ik het onderwerp aan op een verjaardag. Het was de verjaardag van iemand uit de buurt, er waren dus veel mensen uit mijn wijk die dus ook wel wisten hoe het met de tuinen zat. En wat bleek?! Veel mensen waren het gewoon met mij eens! Zo’n zeur was ik dus helemaal niet. Mensen zeiden vooral dat ze in een verzorgde wijk willen wonen die er goed uitziet.

Stap 2: een hovenier in Alkmaar benaderen

Met een aantal anderen uit mijn wijk, ben ik gaan zoeken naar een hovenier in Alkmaar die misschien voor een leuke deal wat mensen zou willen verrassen om hun tuin op te knappen. Het idee was dat de hovenier dan met zijn naam op een aantal dingen kwam te staan en in ruil daarvoor wat tuinen op zou knappen. Veel hoveniers vonden dit veel te veel werk. Maar toch was iemand het met ons eens: De Noord-Hollandse Tuinman. Het trok hem ook aan dat zo weinig mensen iets gaven om hun tuin. Samen zijn wij tot een mooie deal gekomen en heeft De Noord-Hollandse Tuinman echt heel veel gedaan. Hij heeft geholpen met het opknappen van tuinen en samen hebben we kleinigheidjes geproduceerd met tips hoe je je tuin het beste kan onderhouden. Deze zijn vervolgens bij verschillende wijkactiviteiten uitgedeeld.

Stap 3: Nu zelf aan de slag!

Nu is het toch echt de tijd dat jullie zelf aan de slag gaan. Mocht dat nou niet lukken, bel dan De Noord-Hollandse Tuinman, mailen kan ook! Met zijn allen houden wij Alkmaar mooi en zorgen wij voor een mooie, onderhouden buurt!