NLCSA.nl
Image default
Zakelijk

Voor je zelf beginnen met outplacement

Droom je van een eigen praktijk, een zelfstandig beroep of een eigen bedrijf? Die droom kan werkelijkheid worden als je beschikt over voldoende ondernemingszin en doorzettingsvermogen.

Als zelfstandig ondernemer moet je veel zelf doen: klanten werven, offertes en rekeningen schrijven, een administratie bijhouden, problemen oplossen en risico’s nemen. Daarom moet je vooraf goed weten wat je doet en hoe je alles aan gaat pakken. Een outplacementbureau kan je daarbij helpen: van een eerste oriëntatie op het ondernemerschap, tot en met de begeleiding na de start van jouw eigen bedrijf. Door een planmatige aanpak krijg je inzicht in welke vaardigheden nodig zijn en hoe je die eventueel door extra scholing kunt versterken.

Begeleiding naar zelfstandig ondernemershap door Werkcontact

Wanneer je ontslagen wordt of bent krijg je vaak een budget voor outplacement. Dit outplacementbudget kun je ook aanwenden voor het inkopen van begeleiding en coaching naar zelfstandig ondernemerschap. Werkcontact kan je hierbij helpen en werkt uitsluitend met ervaren adviseurs en trainers, die zelf ondernemer zijn of een eigen bedrijf hebben geleid. Zij zullen je wijzen op de kansen en valkuilen bij de start van jouw bedrijf. De kracht van onze werkwijze schuilt in een persoonlijke benadering en een individuele begeleiding. Wij leggen de begeleidingsafspraken vast in een overeenkomst. Daarbij staan zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid centraal. Daarmee oefen je je ondernemersvaardigheden en doe je ervaring op in het nemen van beslissingen.

De kunst van ondernemen is om de juiste informatie te vinden, dit te interpreteren en het op een juiste manier in te zetten. Adviseurs spelen hierbij een belangrijke rol. Je kunt het wiel zelf steeds uitvinden en van ‘vallen en opstaan’ wijzer worden, maar gebruik maken van de aanwezige kennis en ervaring bied je een voorsprong in tijd én in geld. Succesvolle ondernemers beschikken op het juiste moment over de juiste kennis.

Meer informatie over outplacement leest u ook op Outplacementverzekering.nl.

https://www.outplacementverzekering.nl