NLCSA.nl
Image default
Aanbiedingen

Een loopsheidbroekje voor je flinke meid

Als jouw pup een ongecastreerde teef is (d.w.z. dat ze niet is gesteriliseerd), zul je uiteindelijk te maken krijgen met haar eerste loopsheid cyclus.

Hoewel het proces niet precies zo verloopt als bij mensen, zal het in wezen zijn alsof ze ongesteld wordt. Yup, je kleine meid is helemaal volwassen!

Dit kan natuurlijk een beetje een puinhoop veroorzaken, maar gelukkig zijn er producten op de markt die kunnen helpen jouw huis te beschermen en te voorkomen dat je hond overal waar ze gaat een donkerrood spoor achterlaat.

Wanneer wordt mijn teefje voor het eerst loops?

De geslachtsrijpheid voor de vrouwelijke hond gebeurt meestal rond de leeftijd van zes maanden. Kleinere rassen kunnen eerder loops worden. Honden van grote rassen kunnen tot twee jaar oud zijn voor ze voor het eerst loops worden. Teven worden meestal twee keer per jaar loops, maar dit is een gemiddelde. Wanneer uw hond voor het eerst loops wordt, kan de tijd tussen de loopsheden onregelmatig zijn. Na ongeveer een jaar worden de loopsheden regelmatiger.

De eerste tekenen dat een hond loops wordt, zijn zwellingen rond de vulva en bloederige vaginale afscheiding. Je weet dat de loopsheid van je hond afgelopen is wanneer haar vulva weer de normale grootte heeft en je geen vaginale afscheiding meer ziet. Wanneer jouw hond loops wordt, kun je verwachten dat haar loopsheid cyclus ergens tussen twee en drie weken duurt.

Hormonale therapie kan worden gebruikt om de cyclus van je hond te onderdrukken, maar dit is slechts tijdelijk en wordt vaak niet aanbevolen vanwege de kans op ernstige bijwerkingen.

Mijn hond is loops geworden! Wat moet ik doen?

Als je vrouwelijke hond loops wordt voordat je haar kunt laten steriliseren, kun je het volgende doen. Je zult als eerst een notitie moeten maken op de kalender de datum waarop jouw hond loops wordt en de datum waarop ze haar loopsheid beëindigt.

Vergeet niet dat wanneer een teef loops is, zij ontvankelijk zal zijn voor reuen. Bovendien zullen ze zeer geïnteresseerd in haar zijn! Het is op dit moment dat ze een dekking kan toestaan. Houd uw hond te allen tijde aan de lijn en overweeg om wandelingen te maken waar je geen andere honden verwacht tegen te komen. Als je haar zonder toezicht in de achtertuin laat, kan dat ook ongewenste aandacht trekken van de reuen in de omgeving, dus tijd buiten doorbrengen onder toezicht is aan te raden.

Alles schoon houden

Loopse teven zijn slordig. De bloederige afscheiding kan een puinhoop maken van de meubels, tapijten enz. Een loopsheidbroekje kan hierbij helpen. Dit is een wasbaar, waterdicht, maandverband broekje (een maandverbandje kan aan dit broekje worden toegevoegd om de ontlasting van uw hond te absorberen). De hondenluier of het loopsheidsbroekje moeten soms wel drie of meer keer per dag worden vervangen. Laat je hond onder toezicht buiten zonder luier, zodat de huid kan ademen en irritatie tot een minimum wordt beperkt. Maak ook alle vuile plekken op haar achterste één keer per dag voorzichtig schoon met warm water en een doek en droog ze vervolgens met een handdoek. Dit zou huidirritatie tot een minimum moeten beperken.

Bij de website van Happy Animal kun je verschillende loopsheidbroekjes voor je hond vinden.