NLCSA.nl
Image default
Dienstverlening

Een woning ontruimen hoeft u niet zelf te doen

Een woning ontruimen kan een zware opgave zijn. Denk bijvoorbeeld aan het leeghalen van het ouderlijk huis als de laatste ouder is overleden of naar een zorginstelling is verhuisd. Als u het moeilijk vindt om een woningontruiming zelf te doen, dan kunt u hiervoor de hulp inroepen van een professioneel bedrijf. Deze bedrijven pakken de ontruiming efficiënt aan en zorgen ervoor dat bruikbare spullen naar een kringloopcentrum worden gebracht en de rest naar de afvalverwerking. Mochten er tijdens het ontruimen nog waardevolle spullen gevonden worden, dan zal altijd even overlegd worden wat hiermee gedaan moet worden. U kunt er dan voor kiezen dit toch zelf te houden of het bijvoorbeeld naar een veilinghuis te brengen.

Reinigen van een woning na woningontruiming

Een woning ontruimen is soms niet voldoende. Het kan nodig zijn dat de woning wordt gereinigd. Ook hiervoor kunt u een beroep doen op een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen bijvoorbeeld vloerbedekking of andere zaken verwijderen in het geval dat een huurhuis na woningontruiming in oorspronkelijke staat moet worden opgeleverd. Ook het leeghalen van de tuin kan daarbij horen. Zo wordt u volledig ontzorgd en bent u ervan verzekerd dat u niets over het hoofd kunt zien. Zorg er bij een huurhuis wel voor dat de huur is opgezegd, voordat u de woning laat ontruimen.

Een woning laten ontruimen voor een vaste prijs

Als u uw woning wilt laten ontruimen is het prettig samen te werken met een bedrijf die hier een vaste prijs voor hanteert. Zo weet u als betrokkene waar u aan toe bent. Schakel bijvoorbeeld Woningontruiming Regionaal in. Er komt dan een medewerker langs die samen met u de woning inspecteert om af te stemmen wat er moet gebeuren. Op basis daarvan wordt er een vrijblijvende offerte voor u opgesteld. Hierna kunt u altijd nog beslissen of u ermee akkoord gaat of niet. Op de website van Woningontruiming Regionaal vindt u een overzicht van de plaatsen waar dit bedrijf actief is.