NLCSA.nl
Image default
Dienstverlening

Overwegingen bij het bepalen van de lengte van uw schakelaars

De huiseigenaar en de bouwer zijn verantwoordelijk voor het plaatsen van de schakelkasten. Toch schrijven bepaalde gemeentelijke wettelijke beperkingen voor. Bouwers en elektriciens houden zich aan de gebruikelijke bouwpraktijken om ervoor te zorgen dat schakelaars voor de meeste mensen op een comfortabele werkhoogte worden geplaatst. Onder speciale omstandigheden, zoals in een huis dat wordt bewoond door personen in een rolstoel of met een lichamelijke handicap, kunnen de normale wissel locaties echter veranderen.

Standaard positionering van schakelaars

Om te beginnen plaatst het de schakelaar op een geschikte hoogte voor de meeste staande personen. Ten tweede vergemakkelijkt het de installatie van bouwplaten tijdens de bouw van een woning. In een typische nieuwbouw woningbouw worden standaard platen van 4 meter brede muurplaat horizontaal gelegd, en als schakelkasten zich op ongeveer 48 inch van de vloer bevinden, kunnen de muurplaat-panelen eenvoudig worden gemeten, gemarkeerd en op maat gesneden. De schakelkast kan worden gecentreerd op het 48-inch merkteken of met de boven- of onderkant op het merkteken worden geplaatst. Timmerlieden kunnen eenvoudig gaten in de panelen snijden om rond de schakelkast te passen terwijl ze een muurplaat toevoegen. De onderkant van de schakelkast moet 48 inch van de grond zijn en de bovenkant van de doos moet 52 inch boven de grond zijn. De gipsplaat aannemer kan vervolgens de opening van de schakelkast uit de bovenste plaat van de muurplaat snijden, waarbij de onderste plaat gelijk ligt met de onderkant van de schakelkast. Als je aan het renoveren bent, meet dan de schakelkasten in de afgewerkte delen van het huis en zorg ervoor dat de nieuwe schakelaars in de gereconstrueerde ruimtes overeenkomen met de rest van het huis. Neem bij storingen contact op met een storingsdienst. Wanneer u in Eindhoven bent is er bijvoorbeeld een storingsdienst Eindhoven 24/7.

Speciale overwegingen bij het positioneren van schakelaars

De positie van schakelaars boven werkbladen is afhankelijk van de leeftijd van het huis en het soort keukenkasten. Wandschakelaars moeten in het algemeen ongeveer 4 inch boven het aanrecht zijn. Omdat de meeste onderkasten met werkbladen een conventionele hoogte van 36 inch hebben, moet de onderkant van de schakelkast minstens 40 inch boven de vloer zijn. De schakelaar past nu onder een gewoon tafelblad. Als een van uw gezinsleden aanzienlijk kleiner is dan normaal of een rolstoel gebruikt, kunnen de schakelaars lager worden afgesteld om ze beter toegankelijk te maken. Veel bouwers die bekend zijn met soortgelijke omstandigheden raden aan om wandschakelaars 36 inch boven de vloer te plaatsen om rolstoelgebruikers gemakkelijk toegang te geven. U kunt altijd een elektricien bij u in de buurt raadplegen. Woont u in Eindhoven, dan kunt u een elektricien Eindhoven raadplegen.