NLCSA.nl
Image default
Bedrijven

Wat te doen in de lente om energie te besparen?

De komst van de lente luidt het einde in van een lange, strenge winter en met het nieuwe seizoen komen er meer mogelijkheden om energie te besparen. Eenvoudig onderhoud, zoals het regelmatig vervangen of reinigen van luchtfilters, kan het energieverbruik van uw koelsysteem tot 15% verminderen. De eerste lentedag kan ook dienen als herinnering om de verdamper spiraal van uw airconditioner schoon te maken, wat één keer per jaar moet gebeuren om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal werkt. Wanneer de temperatuur stijgt, kunnen energiezuinige raambekledingen of bekledingen zoals jaloezieën, zonneschermen en films de warmtetoevoer helpen verminderen. Deze apparaten verbeteren niet alleen het uiterlijk van uw huis, maar helpen u ook geld te besparen op energie. Als u een geprogrammeerde thermostaat op een hogere stand zet wanneer u niet thuis bent, bespaart u op warme dagen ongeveer 10% op uw energierekening.

Natuurlijke manieren om energie te besparen

Het openen van ramen zorgt voor een dwarse bries, waardoor u uw huis op natuurlijke wijze kunt koelen zonder de airconditioner aan te zetten. In het voorjaar, als het weer matig is, is dit een uitstekende strategie. De lente kan een grillig seizoen zijn, maar je ramen kunnen helpen om het speelveld gelijk te maken. Als het buiten koeler is, laat dan je jaloezieën open zodat de zon je huis kan verwarmen; als het buiten warm is, open ze dan voordat u de airconditioner inschakelt. Door veel ramen te openen en deuren open te laten in je huis ontstaat er een dwars briesje en zorgt een raamventilator voor extra luchtverplaatsing. Naarmate het weer warmer wordt, kan het weer bestendig maken van uw tochtige ramen ook helpen om de temperatuur te verlagen. Gebruik op warme lentedagen een buitengrill in plaats van een binnen oven om de hitte buiten je huis te houden. Schakel overdag kunstlicht uit en gebruik ramen en dakramen om je huis op te fleuren. Badkamerventilatoren verwijderen warmte en vocht uit de ruimte, waardoor het comfortabeler wordt.

Maak de lente belangrijk voor uw rekeningen

Met de zomer voor de deur, loop je voorop en breng je nu een paar verbeteringen aan in je huis om het zomer vriendelijker te maken en elektriciteit te besparen. Maak je geen zorgen als je nog niet bent begonnen met de voorjaarsschoonmaak. U bent voortdurend op zoek naar innovatieve methoden om energie te besparen. Kleine aanpassingen tellen op. Dit geldt zowel voor het milieu als voor uw energierekening. Hieronder volgt een lijst met verschillende alternatieve methoden die u kunt gebruiken om uw huis voor te bereiden op het warmere weer en om uw stroomverbruik te verlagen terwijl de temperatuur fluctueert. Voor energiebesparingstips kunt u altijd terecht bij uw elektriciens. Neem bijvoorbeeld contact op met een Oss elektricien.