NLCSA.nl
Image default
Dienstverlening

Welke levensduur wordt er bereikt met poedercoaten?

Het laten poedercoaten van materialen vraagt om een investering. Deze investering wordt groter naar mate het object groter wordt. Zeer grote objecten kunnen eenvoudig worden voorzien van een poedercoating. U kunt hierbij denken aan industriële machines en soms complexe hekwerken. Een investering is niet erg als u er voldoende voor terugkrijgt. Daarom is het voor velen belangrijk om te weten wat nu precies de levensduur van poedercoating is. De levensduur van een poedercoating hangt af van verschillende factoren, waaronder het type poedercoating, de kwaliteit van de voorbereiding en de omgeving waarin het stuk is gehuisvest. Ook de professionaliteit waarmee het poedercoaten wordt uitgevoerd speelt een rol. Voor een maximaal resultaat neemt u contact op met Hessels Poedercoating in Breda.

De gemiddelde levensduur van poedercoatings

De meeste poedercoatings gaan tussen de 15 en 20 jaar mee. Buitenomgevingen, blootstelling aan UV-licht en consequent gebruik of impact kunnen er echter voor zorgen dat de coating sneller afbreekt. Verschillende poedercoatings hebben ook een verschillende levensduur. Coatings met urethanen en fluorpolymeren hebben de neiging langer mee te gaan, omdat ze gemaakt zijn om extremere omstandigheden te weerstaan ​​en buitenshuis functioneler zijn. Terwijl coatings met epoxy binnenshuis een lange levensduur kunnen hebben, kunnen ze bij gebruik in de verkeerde omgeving binnen enkele maanden kapotgaan. Het is daarom belangrijk dat er in alle gevallen gebruik wordt gemaakt van de juiste variant voor het poedercoaten.

Besteed het poedercoaten uit aan de professional

Het is in alle gevallen essentieel om zeker te zijn dat de juiste coating wordt aangebracht, aangezien de verkeerde keuze net zoveel schade kan aanrichten als de juiste zou voorkomen. Een ervaren bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in poedercoaten, weet natuurlijk precies op welke manier het beste resultaat voor een lange levensduur wordt bereikt. U kunt de klus dan ook het best uitbesteden aan een professional, zoals Hessels Poedercoating in Breda. U kunt altijd eerst een vrijblijvende offerte aanvragen.

https://hesselscoating.nl/