NLCSA.nl
Image default
Gratis en Prijsvragen

Vind jij het lastig om gezond te eten? Gezonde voeding in één zakje. Probeer gratis!

Iedereen eet wel gezonde voeding de een let er meer op als de ander. In je dagelijkse eetpatroon eet je eigenlijk altijd wel alles van de schijf van vijf. Wat is de schijf van vijf? Ook heel belangrijk voor voldoende beweging. Denk dan bijvoorbeeld aan voetballen. De schijf van vijf is een schijf met vijf verschillende vakken en heeft ook vijf regels er bij:

– eet gevarieerd

– eet niet te veel en beweeg

– eet minder verzadigde vetten

– eet veel groente, fruit en brood

– eet veilig

De schijf bestaat uit; eiwitten, koolhydraten & granen, vetten en calciumrijke producten, vocht en uit groente en fruit. Als je elke dag hier genoeg van neemt dat neem je gezonde voeding op.

Iedereen weet dat groente en fruit behoren tot gezonde voeding het meest gezonde is verse groente en fruit. Dus niet magnetron maaltijden, dit is helemaal niet gezond. Hier bij krijg je niet de voldoende vitaminen binnen die het lichaam wel nodig heeft. Er komt steeds meer gezonde voeding op de markt. En wordt ook wel superfood genoemd. Er zijn enorm veel superfoods ook die je nu al gewoon eet zonder dat je in de gaten hebt dat dit een superfood is, zoals aardbei, limoen en kiwi. Een superfood is een product waarvan gezegd wordt dat het een hoog gehalte aan voedingsstoffen heeft. Ook zaden zijn voorbeelden van superfood en dus gezonde voeding dit kan zijn; gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, chiazaad, tarwegras maar ook zeewier is een superfood. Dit zijn allemaal speciale superfoods. Het is niet alle superfoods gezond zijn, niet alle stoffen zijn gunstig voor het lichaam, bijvoorbeeld chocola het is een superfood, maar er zitten ook veel verzadigde vetten in dus moet je niet constant eten, want dit kan de kant op hart- en vaatziekten vergroten. Prachtig aanbod.

Variatie

Variatie is belangrijk in het voedingspatroon van de mens. Als je constant het zelfde eet, dan went je lichaam hieraan en kan het zelfs de voedingsstoffen minder gaan opnemen, als je elke dag met het eten varieert dan neemt het lichaam wel de meeste voedingstoffen op die het lichaam nodig heeft. Variatie in het etenspatroon is dus essentieel voor een gezonde voeding. Rode wijnen

Gezonde voeding, ook voor sporters 

Sporters hebben meer bouwstoffen en andere voedingsmiddelen nodig dan iemand die niet of weinig beweegt. Ook hebben sporters die in de top zijn vaak een speicaal dieet om zo veel mogelijk gezonde voeding te nemen. Dit verschilt natuurlijk per sport heel veel maar hier is variatie en de schijf van vijf ook een belangrijk element.

http://www.voetbalschoenenwinkel.com/