NLCSA.nl
Image default
Toerisme

Wandelen in de Ardennen

Wandelen is de ideale manier om tijd door te brengen in de Ardennen, het kost geen geld en je kunt het overal doen In de Ardennen is het landschap te voet erg mooi. Of je nu een ervaren wandelaar bent of een gezin met jonge kinderen. Iedereen heeft een geschikt pad. Avontuur en heuvels of gemakkelijk en vlak. Het is verstandig om van tevoren goed te bedenken welke route je gaat nemen. De “normale” wandelroute kan natuurlijk erg moeilijk zijn. Of je nu op vlak land of heuvelachtig terrein loopt, er is een groot verschil.

Bewegwijzering

Elke stad heeft zijn eigen wandelroute. Daarom is er eigenlijk geen duidelijk systeem. Hoewel wandelroutes meestal te herkennen zijn aan witte pijlen gemarkeerd met blauwe kruisen, rode stippen of gele strepen. Je kunt een wandelkaart krijgen bij het plaatselijke VVV-kantoor of bij de reisgroep. Daarnaast is het nu mogelijk om met gps te lopen. Op internet vind je verschillende routes met gps-coördinaten. Wil je organiseren? Verschillende hotels en outdoorbedrijven bieden wandelarrangementen voor zowel individuele reizigers als grotere groepen.

Ravel wegen

Deze wegen zijn aangelegd op oude spoorlijnen, met een relatief zwakke helling. Aangezien deze wegen puur zijn ingericht voor langzaam verkeer zoals voetgangers en fietsers, kom je hier geen auto’s en andere motorvoertuigen tegen. Bovendien zijn al deze wegen geasfalteerd of geasfalteerd. Ideaal om met kinderwagens te wandelen. Kaartjes voor verschillende toeristische wegen zijn te koop bij het VVV-kantoor. Er zijn enkele goede Ravel-wegen bij Trois Ponts, het Gileppe-meer, Ciney, Bastogne en Marce-en-Famenne.

Meerdaagse tochten

Voor tochten die meerdere dagen duren, kunt u het beste aangewezen wandelkaarten kopen bij het plaatselijke VVV-kantoor. Dit kan verschillende wandelroutes met elkaar verbinden. Indien nodig kunt u ook routes uit andere landen verbinden.

Tips

• Zorg voor waterdicht en sterk schoeisel. De Ardennen is een erg vochtig gebied, ook al regent het een paar dagen niet, je bent misschien net een wandelaar en je bent direct in een beek gestuurd. Onhandig voor een paar gymnasten.

• Wandelen in de Ardennen is anders dan wandelen in Nederland, het gebied is heuvelachtiger dan hier. Het aantal kilometers dat mensen hier lopen is doorgaans zwaarder dan thuis.

• Zorg ervoor dat u iets te eten en te drinken meeneemt De meeste wandelingen gaan door afgelegen gebieden. Meestal zijn er onderweg geen restaurants of cafés.

• Respecteer de natuur, maak geen rommel en laat de hond niet weglopen, dit zal het fokken van dieren stoppen en wegjagen.

• In de herfst zijn sommige bossen mogelijk gesloten om te jagen. Bij het plaatselijke toeristenbureau weten ze in welk bos ze moeten jagen en wanneer ze moeten jagen. Dit wordt ook aangegeven aan het begin van elk bos. Het is echter vervelend om te ontdekken dat een persoon alleen lopend een bepaald deel niet kan oversteken. Raadpleeg daarom vooraf VVV.

wandelroutes barvaux

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html