NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

De tegelsoorten

Badkamers zijn in principe te allen tijde betegeld. Het is namelijk de meest praktische oplossing voor het bekleden van je badkamerwand en de badkamervloer. Lichte kleuren tegels creëren over het algemeen net wat meer ruimte in een kleine kamer. Ook de tegels schoonmaken is een vrij eenvoudige klus en daarom zo voor elkaar. Om deze reden is het voor mensen eigenlijk altijd een vrij makkelijke keuze om te kiezen voor tegels in hun badkamer. Tegels lijken erg simpel in de structuur, dit valt echter nog best mee. Je moet veel keuzes maken, het formaat, de kleuren en de combinaties maken de keuze en de variatie leuk. Je moet wel een duidelijk onderscheid maken tussen vloer- en wandtegels. Het is wel mogelijk om vloertegels tegen de wand te gebruiken, echter heb je dan wel extra sterke lijm nodig om de zwaardere tegels goed op te hangen. De badkamer voegen wordt dan ook wel een iets zwaardere klus. Het moet allemaal heel slijtvast en sterk zijn.

 

Het kan dan ook een leuk idee zijn om vloertegels tegen de wand te plakken. Je kunt deze zo makkelijk in elkaar over laten gaan. Wanneer je de vloertegels tegen de wand doet, is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de kleuren helemaal identiek aan elkaar zijn. Zorg ervoor dat je niet met erg donkere kleuren gaat werken. Dit creëert namelijk dat de ruimte alleen maar kleiner zal gaan lijken. Je kunt er wel voor kiezen om bijvoorbeeld een wand een donkere kleur te gegeven want dit geeft dan weer een mooie uitstraling.

 

Het is van groot belang dat je de juiste lijm kiest voor je wanden omdat de tegels vrij zwaar kunnen zijn. Vloertegels zijn namelijk een stuk zwaarder en dikker. Vraag altijd aan een specialist wat je het beste kunt doen. Hij of zij zal je precies kunnen vertellen welke tegels je kunt gebruiken en welke lijm je daarbij nodig hebt. Je kunt uiteraard ook gewoon voor de wandtegels gaan, dit is absoluut wat makkelijker om mee aan de slag te gaan.

 

https://www.voegxpert.nl/