NLCSA.nl
Image default
Zakelijk

Hoe vind ik een goede hypotheekadviseur? Lees het hier!

De meeste mensen sluiten een hypotheek af als ze een huis gaan kopen. Misschien heb je dit zelf ook al wel gedaan of ben je van plan om een hypotheek af te sluiten. Dan ben je er al wel achter dat dit niet erg eenvoudig is. Daarom schakelen veel mensen een hypotheekadviseur in. Maar hoe vind je een goede hypotheekadviseur, en wanneer is een hypotheekadviseur nou eigenlijk goed? Daarover lees je hieronder meer.

Wat doet een hypotheekadviseur precies?

Een hypotheekadviseur helpt je en geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van jouw hypotheek. Daarnaast bemiddelt hij tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hij kijkt uitgebreid naar jouw persoonlijke financiële situatie en zoekt hier de beste hypotheek bij. Bij de persoonlijke situatie houdt hij ook rekening met onvoorziene zaken zoals overlijden of arbeidsongeschiktheid. Ook zorgt een hypotheekadviseur dat alles in het proces geregeld is. Hij kan verder ook kijken of je nog gebruik kunt maken van bepaalde zaken zoals een starterslening.

Een goede hypotheekadviseur is onafhankelijk

Er zijn meerdere mogelijkheden als het gaat om hypotheekadviseurs. Zo kun je kiezen voor een adviseur die in dienst is van 1 aanbieder. Dit kan bijvoorbeeld een bank zijn. Deze adviseur kan alleen hypotheken bij deze aanbieder afsluiten.

Een adviseur kan ook samenwerken met een klein aantal aanbieders. Hij geeft dan advies en kiest de hypotheek uit het aanbod van hypotheekaanbieders dat hij heeft.

Maar je kunt ook kiezen voor een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze kan in principe een hypotheek afsluiten bij alle mogelijke aanbieders. Dit levert je een veel beter en eerlijk advies op. Vaak is het uiteindelijk ook nog voordeliger. Kies dus voor een onafhankelijke adviseur als je echt goed advies wil en overzicht wil op alle mogelijke opties.

Ga eerst op kennismakingsgesprek

Het is erg belangrijk dat je jouw adviseur vertrouwt en dat je er een klik mee hebt. Daarom kun je in de meeste gevallen een gratis eerste kennismakingsgesprek aanvragen bij een adviseur.

Zorg dat je goed voorbereid naar dit vrijblijvend hypotheekadvies komt. Bekijk vooraf welke banken de gunstigste voorwaarden hebben en de laagste hypotheekrente en vraag of de adviseur met deze bank zaken doet. Stel al je vragen die je hebt, en luister goed naar je gevoel. Je moet je adviseur kunnen vertrouwen en erin geloven dat hij er het beste voor jou zal uithalen.

Je kunt adviseurs opzoeken via verschillende vergelijkingswebsites. Kijk bijvoorbeeld eens op Advieskeuze. Hier vind je een overzicht van adviseurs in jouw buurt.

Bron: https://www.kpra.nl/