NLCSA.nl
Image default
Zakelijk

Verhuizen: een goede planning is het halve werk

Wist u dat er in 2016 zo’n 1,8 miljoen Nederlanders verhuisd zijn? Dat is wel 10% van de bevolking! Er zijn veel verschillende soorten verhuizingen. Denk bijvoorbeeld aan studenten die op kamers wonen, of ouderen die kleiner willen wonen. Daarnaast verhuizen gezinnen die gezinsuitbreidingen verwachten, bewoners die hun huis uit worden gezet, avontuurlijke lieden die hun heil gaan zoeken in het buitenland, enzovoort. Hoewel er onder de Nederlanders heel wat verhuisd wordt, blijft het een grote onderneming. Daarom hebben wij als verhuisbedrijf in Rotterdam hier wat tips voor u onder elkaar gezet, die u zullen helpen om de verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. 

De planning van de verhuizing

1. Zamel verpakmateriaal in wanneer u weet dat u gaat verhuizen. Bewaar dozen, bubbeltjesplastic en oude kranten, zodat u, tegen de tijd dat u moet inpakken, niets tekort komt. 
2. Kijk van tevoren wat u weg doet. Hoewel sentiment het soms lastig kan maken om bepaalde spullen weg te doen, zal het bevrijdend voelen om een nieuwe start te maken in uw nieuwe huis. Minder rommel, betekent minder stress. Daarnaast is het veel makkelijker om te verhuizen wanneer u minder spullen heeft. Niet alleen het inpakken en het vervoeren wordt makkelijker, maar zeker ook het uitpakken. 
3. Maak een concrete planning. Dit zal u veel spanning besparen. Op deze manier wordt u niet overwelmd op het laatste moment wanneer u op het punt staat te verhuizen. Nee, in plaats daarvan heeft u elke week wat tijd opzij gezet om het een en ander te regelen. Hierdoor zal u het gevoel van een zenuwinzinking tijdens het verhuizen hoogst waarschijnlijk bespaard blijven. 
4. Bedenk wat er eerst moet worden ingepakt. Dit kunt u ook in uw planning opnemen. Bepaalde spullen gebruikt u misschien maar zelden, of u weet dat u er wel een tijdje zonder kunt. Deze spullen kunt u al vroeg van tevoren inpakken. Dit lijkt in het beginstadium van het inpakken misschien niet veel verschil te maken, maar wanneer de verhuisdatum voor de deur staat, zult u blij zijn dat u al vroeg van tevoren bent begonnen met inpakken.

De checklists 

Maak een checklist van spullen en van verhuisdozen. Als u een checklist maakt van de spullen die in een verhuisdoos zitten, zal dit u een hoop stress besparen. Als u namelijk even niet meer weet of u uw foto-albums heeft ingepakt, of niet meer weet in welke doos deze zitten, dan hoeft u niet de hele boel overhoop te halen. U controleert simpelweg de checklist. Daarnaast is het handig om de dozen te labelen met de kamer waar ze heen moeten. Zo zult u dozen krijgen voor de keuken, huiskamer, slaapkamer etc. Zet daarnaast op de doos wat voor soort spullen er in doos zitten, of bij welke checklist de doos hoort. 

Het verhuizen 

Bedenk dat vijf keer met een boedelwagen heen en weer rijden, meer geld kan kosten dan het inhuren van een verhuiswagen. Wij zijn ervaren met allerlei soorten verhuizingen. Is bij u alle hulp welkom? Dan helpen wij u graag! Naar boven

 

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/verhuisbedrijf-rotterdam