NLCSA.nl
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking, het mysterie van sloten onthullen.

Lockpicking in films

Je ziet wel eens in films dat iemand een slot open maakt met de hulp van lockpicking. Dit lijkt soms vergezocht maar het is werkelijk gewoon mogelijk. Niet makkelijk maar wel mogelijk.

Hoe kan je lockpicking leren?

Op het internet zijn er diverse bronnen te vinden die uitleggen hoe je dit voor elkaar kan krijgen. Je hebt er wel een goede lockpickset bij nodig. Maar deze kan je eventueel zelf maken of aanschaffen voor een paar euro. Als je dit eenmaal hebt kun je aan de slag. Pak er een slot bij je niet dagelijks gebruikt en begin te priegelen. Je kunt het best niet met een slot oefenen die je nog in gebruik hebt. Want het wil nog wel eens voorkomen dat het slot schade oploopt. Dit gebeurt eigenlijk alleen bij beoefenaars die nog niet veel ervaring heb opgedaan. Want als je eenmaal wat heb geoefend dan zul je al snel een gevoel krijgen voor hoe het slot werkt.

Lockpick gun

Als je geen geduld hebt om zo lang te wachten en te oefenen. Dan kun je het ook overwegen om een automatisch gereedschap in te zetten. De lockpickgun is een apparaat waarmee het lockpicking proces geautomatiseerd wordt. Doordat er plotseling een grote hoeveelheid energie vrijkomt. Schieten de pinnen in het slot weg van elkaar. De ruimte die vrijkomt maakt het mogelijk dat de kern vrij kan draaien. Mocht u dus geen zin hebben om veel te oefenen dan kun je dus altijd overwegen om die te gebruiken. De beoefenaars van deze sport zijn hier niet al te enthousiast over omdat het de uitdaging minder leuk maakt. Maar mocht u dus meer op zoek zijn naar een direct praktisch resultaat dan is dit een beter alternatief.

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/