NLCSA.nl
Image default
Alarmsysteem

De uitdaging van sloten openen met lockpicking

Het openen van sloten zonder sleutel wordt als sommige gezien als een uitdaging. Zonder dat ze er alternatieve motieven voor hebben doen zij dit puur om de uitdaging aan te gaan.
 

De Ultieme Puzzel

Want als je erover nadenkt is een slot eigenlijk de ultieme puzzel. Het is er namelijk juist voor ontworpen om het openen ervan tegen te gaan. Wanneer het je dan toch lukt dat geeft dat een enorme kick omdat je het slot als het ware te slim af bent geweest.
 

Lockpicking is moeilijk

In tegenstelling tot wat je vaak ziet in actie films is lockpicking zeer lastig. Je moet namelijk meerdere pinnen enkele milimeters verschuiven naar de correcte positie. Aangezien het om ontzettend kleine afstanden gaat is elke beweging cruciaal. Je moet dus je vingers trainen om deze gevoelige bewegingen uit te kunnen laten voeren. Niet alleen de schaal van de puzzel maakt het lastig maar ook het feit dat het meerdere pinnen zijn die je tegelijkertijd naar de juiste positie moet brengen. Deze positie is ook nog eens voor elk slot anders en onmogelijk te voorspellen.
 
Als kers op de taart gebeurt dit ook nog eens allemaal blindelings!
 

Waanbeeld door de media

Het is dus echt niet zo makkelijk zoals films je doen denken. Daar zie je vaak dat een actie held of juist de schurk een slot weet te openen met niets meer dan een paperclip en dat dan binnen enkele secondes.

http://lockpickwebwinkel.nl