NLCSA.nl
Image default
Dienstverlening

Haartransplantatie: een oplossing bij haaruitval

Is er bij u haaruitval geconstateerd. Wellicht heeft u een haartransplantatie overwogen. Twijfelt u tussen een haartransplantatie in Nederland en een haartransplantatie behandeling in het buitenland? Een behandeling in Nederland of juist in het buitenland brengt diverse voor- en nadelen met zich mee. Het is daarom belangrijk om een goede afweging te maken en de kliniek te selecteren die het beste bij u past. In dit artikel zullen de voor- en nadelen worden toegelicht van een haarimplantatie behandeling in zowel Nederland als in bijvoorbeeld Turkije of België. Aan de hand van deze informatie is het voor u eenvoudiger om een goede keuze te maken op dit gebied.

De voor- en nadelen van een haartransplantatie in Nederland

Een haartransplantatie in Nederland brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Wanneer u in Nederland een behandeling ondergaat, bent u na de ingreep snel weer thuis. Een bijkomend voordeel is dat de meeste Nederlandse klinieken goede kwaliteit bieden en beschikken over artsen die ervaring met haaruitval hebben. Let echter op dat dit per kliniek toch nog wel behoorlijk kan verschillen. U kunt onder andere bepalen in hoeverre dit bij u past, door online te zoeken naar haartransplantatie ervaringen van mensen die reeds voor zijn gegaan. Het zal u direct opvallen dat er ook bij Nederlandse haarklinieken mensen positief of juist negatief zijn over bepaalde klinieken. Onder andere op het haarforum Haarweb en op de website Kliniekervaringen.nl zijn veel interessante ervaringen te vinden van mensen met haaruitval die u voor zijn gegaan.

De voor- en nadelen van een haartransplantatie in België of Duitsland

Ook in België en Duitsland worden regelmatig haartransplantaties ondergaan. De voornaamste redenen om te kiezen voor een haarkliniek in het buitenland, is de kwaliteit. Wanneer de haarklinieken in Nederland en België met elkaar worden vergeleken, is het verschil op het gebied van kwaliteit doorgaans relatief klein. Het is echter wel mogelijk dat u een goed gevoel hebt bij een bepaalde kliniek. Een voordeel van veel haarklinieken in België, is dat hier meestal gewoon Nederlands wordt gesproken. Houd er rekening mee dat bij veel haarklinieken in bijvoorbeeld Duitsland doorgaans geen Nederlands en niet altijd even goed Engels wordt gesproken. Neem de taalbarrière daarom altijd mee in uw overweging om wel of niet bij een bepaalde kliniek te worden behandeld.

De voor- en nadelen van een haartransplantatie in Turkije

Waarschijnlijk is het u al opgevallen dat er in Turkije steeds meer klinieken zijn die Nederlanders proberen aan te trekken. Er zijn jaarlijks dan ook duizenden Nederlanders met haaruitval die kiezen voor een haarimplantatie behandeling in Turkije. De voornaamste reden om in Turkije een dergelijke behandeling te ondergaan, is het kostenvoordeel. De haartransplantatie kosten in Turkije zijn vaak behoorlijk wat lager. Een haartransplantatie in Nederland kost meestal tussen de €3.000 en €8.000. Terwijl een haartransplantatie in Turkije vaak tussen de €1.500 en €3.000 kost. Dit is natuurlijk een behoorlijk verschil in kosten. Daarnaast kunnen veel Turkse klinieken in een dagbehandeling een groot aantal grafts transplanteren. Sommige klinieken kunnen in een dagbehandeling wel 4.000 grafts transplanteren. Let echter wel op dat de kwaliteit van sommige Turkse klinieken te wensen overlaat. Maak daarom altijd een goede afweging van de voor- en nadelen van haarimplantaten in Turkije of een ander land.