NLCSA.nl
Image default
Dienstverlening

Zorgverzekering voor internationale werknemers

Alles wat u moet weten over de zorgtoeslag voor Poolse werknemers, leest u op de site van HollandZorg. Zo krijgt u onder andere uitleg over de EHIC pas. Dit is een persoonsgebonden kaart die waarborgt dat inwoners van de EU de noodzakelijke medische hulp kunnen krijgen als zij in een andere EU-lidstaat verblijven.

Als u als Pool in Nederland werkt en u breekt een been of een arm, dan is behandeling in het ziekenhuis noodzakelijk. Het maken van foto’s en het aanbrengen van gipsverband kosten tijd en geld. Net als de pijnstillers die u waarschijnlijk mee naar huis krijgt. Als de arts in het ziekenhuis ziet dat u een EHIC kaart heeft, weet hij of zij dat u een inwoner van de EU bent. En daarom zullen de ziekenhuizenkosten via uw ziektekostenverzekering worden vergoed. Of die vergoeding de volle 100% is, staat niet per definitie vast.

HollandZorg, zorgverzekering voor flexmigranten

U wilt info over een zorgverzekering immigrant, omdat u over een paar maanden in Nederland komt werken? Welkom bij HollandZorg. Hier volgen wat zaken die u zeker zullen interesseren.

Ten eerste zijn alle buitenlanders die hier komen werken verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. U moet ook over een geldige verblijfsvergunning beschikken. Bent u afkomstig uit een EU-lidstaat of uit Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland, dan is een verblijfsvergunning niet noodzakelijk.

En om misverstanden te voorkomen de volgende situatie. U komt uit een land dat geen lid is van de EU en u bent getrouwd met iemand die wel uit een lidstaat komt. U heeft een verblijfsvergunning nodig, maar uw partner niet. Zo’n vergunning kan aangevraagd worden via de IND: Immigratie- en Naturalisatiedienst. De IND opereert onder het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Hoofdtaak is het naar de letter van de wet uitvoeren van het vreemdelingenbeleid zoals dat in Nederland geldt. De IND beslist over iedere afzonderlijke aanvraag voor een verblijfvergunning. Of deze wel of niet gehonoreerd wordt, is van veel zaken afhankelijk.

Heeft u vragen over het afsluiten van een geschikte zorgverzekering? Neem dan contact op met de klantenservice van HollandZorg. Wij helpen u graag.

https://www.hollandzorg.com/nl